Berenika Kohoutová se málem stala operní zpěvačkou. Mohl to být zajímavý život, ale nelituji, říká

6. květen 2021

Svým talentem baví na jevišti, filmech i v televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Jak se jí daří v téhle zvláštní době?

Jana Rychterová si tentokrát do Klubu Rádia Junior pozvala herečku, zpěvačku a spisovatelku. Do studia ale nedorazili tři hosté. To všechno totiž zvládá jedna talentovaná osoba – Berenika Kohoutová.

V jednom kole

Kultura se v dnešní době musí v souvislosti s pandemií vyrovnat s mnoha omezeními. Nepořádají se koncerty ani divadelní představení. Berenika ale doma nesedí. „Naštěstí mám práce pořád dost,“ chválí si.

Točí show Tvoje tvář má známý hlas, dabuje a zkouší divadelní představení Werich, které se bude hrát na letní scéně Muzea Kampa.

Studovala klasický zpěv

Když byla malá, měla Berenika ráda básničky a odmalička chtěla být zpěvačkou. Proto také na gymnáziu s hudebním zaměřením studovala obor klasický zpěv. Jednou z ní tedy mohla být operní zpěvačka. Moc ji to bavilo. 

Pak ale přešla na konzervatoř a vydala se jiným směrem. „Mohl to být zajímavý život,“ zamýšlí se. Opera totiž nikdy nezestárne, vždy bude mít své fanoušky a dá se s ní cestovat po celém světě. Berenika ale ničeho nelituje. Se svým životem i kariérou je moc spokojená.

Co znamená její jméno Berenika? Jakou pohádku má nejradši? Poslechněte si celý rozhovor, a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Jana Rychterová , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související