Písničkář LÁSKA holky balil na kytaru. Fakt to funguje, pochvaluje si

24. červen 2021

Rád si dělá legraci a v jeho písničkách je to znát. Proč si říká LÁSKA a kdy plánuje další koncert? 

Písničkář a kytarista Václav Vaňura alias LÁSKA je nadšený sportovec. Má rád basketbal, sportovní auta nebo kitesurfing, což je vlastně surfování na vlnách za pomoci velkého tažného draka. Boduje i v naší hitparádě, a tak si ho Klára Nováková pozvala na malý výslech do Klubu Rádia Junior.

Kde se vzala přezdívka LÁSKA?

„Tu přezdívku mi dali kámoši z jedné bývalé kapely. Jmenuji se Vašek neboli Václav a tam slyšíte na konci to love, což je anglicky láska. Takže mi tak začali říkat,“ odhalil zpěvák původ svého uměleckého jména.

A do čeho je tedy zamilovaný, když má takovou přezdívku? „Moje láska jsou moje děti, moje žena, i ta kytara,“ vyznal se na mikrofon. Zmíněný hudební nástroj mu v jeho romantických pokusech vydatně pomáhal. Díky kytaře totiž dokázal mockrát sbalit holku, která se mu líbila. „Fakt to funguje, doporučuju,“ potvrdil se smíchem.

Hudbu si píše sám, kdo mu ale občas pomáhá s texty? Jaké je to vystupovat s Pokáčem nebo Voxelem? A učil někdy na základní škole, když tuhle profesi vystudoval? Poslechněte si rozhovor a dozvíte se to.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související