Baťovy závody. Založil je švec, který dobyl svět

Švec, který dobyl svět. I tak by se dal nazvat Tomáš Baťa, ale s ním celý baťovský rod.  Napsal Filip Jan Zvolský. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Doslova od prostého verpánku se cílevědomí sourozenci Antonín, Anna a především Tomáš propracovali až k světově známé obuvnické značce Baťa.

Nebyla to ovšem cesta snadná a firma se už od počátku hned několikrát ocitla na pokraji krachu. Jen houževnatost a cílevědomost jim pomohly vybudovat firmu, jejíž založení si připomeneme v Příbězích z kalendáře.

Zatloukat, zatloukat, zatloukat! To bylo heslo léčitele českých manželství, kterému budou věnovány další Příběhy z kalendáře.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 17. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související