Čínská medicína si poradí s ekzémem i špatnou imunitou. Ale není to hned

2. červen 2020

Čínskou medicínu vyhledávají nejčastěji lidé, kteří si prošli celým kolečkem lékařských vyšetření, a nenašel se žádný problém. Přesto se tito lidé necítí dobře. Právě jim mohou metody čínské medicíny pomoct.

„Urgentní pacienti by se rozhodně na naši alternativu obracet neměli. Pokud máte akutní problém, zavolejte si záchranku. Urgentní medicína má svou nezastupitelnou roli,“ říká pardubická odbornice na čínskou medicínu Jana Němcová.

Čínská medicína může podle Němcové posloužit spíše jako prevence před vypuknutím nějakého zdravotního problému. Blahodárně působí také na dotažení některých chronických nemocí. Umí také úspěšně zapůsobit při rychlém prostydnutí nebo dietní chybě.

Také na děti může působit čínská medicína velmi dobře. Je to proto, že děti jsou velmi vnímavé a jejich smysly jsou ještě nezatížené.

Vyplázni jazyk

Jednou z metod čínské medicíny, která posuzuje zdravotní stav pacienta, je diagnostika podle stavu jazyka. 

„Pacient ukáže jazyk, a my podle jeho barvy, povlaku, podle toho, jak se jazyk chová, máme vodítka, a můžeme určit, který orgán je v nadbytku, kterému něco chybí, a jak stav zharmonizovat, které byliny nabídnout,“ vysvětluje Jana Němcová.

Jak putují byliny z Číny do Česka

Bylinné směsi v podobě prášku se vyrábějí podle starých receptur. A podléhají velmi přísným testům.

„Testují se na 511 pesticidů a těžkých kovů. Z Číny putují nejprve do Belgie, odtud pak do švýcarských laboratoří, kde se znovu testují. Rozhodně tedy nemáme strach o jejich kvalitu,“ říká Jana Němcová.

Spustit audio

Související