Co vás čeká v Klubu Rádia Junior?

5. květen 2014

Jak lidé před mnoha tisíci lety měřili čas? A jak se naučit fotografovat jako pravý fotograf? Dozvíte se v Klubu Rádia Junior, který uslyšíte každý den v 19 hodin v digitálním vysílání Rádia Junior nebo na Dvojce Českého rozhlasu.

Pondělí 5. května
Pondělní Linka důvěry bude patřit statečným činům. Kdo je to hrdina a jak si představujete hrdinský čin? Dokážete pomoci kamarádovi, spolužákovi nebo i třeba dospělému člověku, který potřebuje pomoc? Poslechneme si minutovou hru O třech babkách a také sci-fi povídku. No a Hajaja nás vezme do Země splněných přání za ztraceným králem.
Pořad připravuje a moderuje Zora Jandová.

Úterý 6. května
Zrcadlovka, digitální fotoaparát, mobilní telefon, tablet. Tím vším můžeme dělat fotky. Jak se ale naučit fotografovat jako pravý fotograf? A víte, co je to vyvolávání fotek? Co všechno se dá vyfotit? Poslouchejte úterní Klub Rádia Junior. Ke Zdeňkovi přijde do studia Honza Ptáček, který fotí moc rád. Mimo to uslyšíte také sci-fi povídku, minutovou hru a Hajajovu pohádku O lví síle. Pořad připravuje a moderuje Zdeněk Novák.

Středa 7. května
Do středečního Klubu Rádia Junior přijala pozvání loutkářka a herečka Renáta Kubišová, se kterou si budeme povídat o tom, jak divadlo Bubec pomáhá dětem v nemocnicích. Kromě toho uslyšíme v rámci Týdne minutových povídek a her od každé po jedné a pohádka na dobrou noc bude O lví zradě. Poslouchejte v 19:00 hodin radiojunior.cz nebo Dvojku Českého rozhlasu.
Pořad připravuje a moderuje Petr Vacek.

Čtvrtek 8. května
Jarní mláďata bude ve čtvrtek 8. května v Klubu Rádia Junior zastupovat lišáček Matýsek a jeho náhradní máma – chovatelka Lucie Vaňková. Těšit se, holky a kluci, můžete i na minutovou hru, sci-fi povídku a Hajajovu pohádka. Ta dnešní bude O lví síle.
Připravuje a moderuje Veronika Hájková.

Liška Bystrouška

Pátek 9. května
I v pátek 9. května uslyšíte, holky a kluci, po jedné minutové hře a jedné sci-fi povídce.
S pozvánkami, nápady a radami, jak strávit blížící se volné dny vás seznámí Roman Víšek.
Chybět nebude ani Knižní záložka Jany Klusákové a pohádka na dobrou noc z cyklu O moudrém králi. Bude o nezbedném lvovi, který by se rád stal králem Země splněných přání.
Připravuje a moderuje Roman Víšek.

Sobota 10. května
V sobotu vás všechny zveme v Klubu Rádia Junior do zahrady. A to nejen do té pražské botanické, ale i do pohádkové. V ní budeme svědky něčeho nevídaného, uslyšíme totiž pohádku O básníku, kterému modře rozkvetly kníry. Ještě nabídneme sobotní soutěž a pohádku od skřítka Hajaji O lví pomstě. V rozkvetlé zahradě plné pohádek na vás bude v sobotu večer čekat Magdalena Šorelová.

Neděle 11. května
Nejsou hodiny jako hodiny. To je napsáno v podtitulu nedělního magazínu Klubu Rádia Junior. Dozvíme se, jak lidé před mnoha tisíci lety měřili čas a kdy vznikly první náramkové hodinky. Navštívíme muzeum hodin a také jeden velice neobvyklý orloj. Poslechneme si minutovou pohádku Kde se vzaly stíny a Hajaja přijde s pohádkou O lvím kralování.
Připravuje a moderuje Romana Růžičková.

Hodinky ve stylu steampunk
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio