Fokusovaná rázová vlna pomůže při problémech s erekcí i tenisovým loktem

1. únor 2023

Existují dva typy přístrojů, které způsobují rázovou vlnu. Dokážou tím ulevit lidem s bolestmi pohybového aparátu. Radiální rázová vlna je častější, udělá hloubkovou masáž. Fokusovaná je vzácnější, lépe cílí ke kostem a k úponům.

MUDr. Lenka Šuglová

Fokusovaná rázová vlna může dokonce vylepšit erekci. Na tenisový loket je dobré kombinovat obě varianty. A jak fungují? „Představte si zahradní hadici, do které pustíte vodu a zúžíte ji do úzkého paprsku. Ten paprsek zacílíte na místa blízko kostí, dostanete se k úponům a kloubním štěrbinám. Člověk vnímá v těch místech mírnou bolest, jako kdybychom tam zabodávali jehličku. A to je správně, právě tam ty buňky potřebují energii a my nastartujeme intenzivní hojivý proces,“ vysvětluje MUDr. Lenka Šuglová z Kliniky rázové vlny Pardubice.

Muži se bolesti bát nemusí

Fokusovaná rázová vlna má i urologické programy, dokonce pomáhá řešit erektilní dysfunkci. Fokusovaná rázová vlna se aplikuje mužům na oblast topořivých  těles v penise. Vlna pomáhá obnovit cévní hmotu a vybudovat nové buňky. Tato aplikace je nebolestivá, což je velké plus,“ usmívá se doktorka Šuglová.

Čtěte také

Radiální rázovou vlnu přirovnává doktorka ke sbíječce. Tato metoda se používá tam, kde je dostatek měkkých tkání. „Přes gely přikládáme hlavici na kůži a dochází k průniku energie do svalů. Radiální rázovou vlnou v podstatě rozpumpujete tkáně, dojde k překrvení, dostane se tam kyslík a dochází k impulzu hojení. Používá se při léčbě nejrůznějších bolestí pohybového aparátu. Ale vyložené zázraky nečekejte. Rázová vlna sice může pomoct, ale pokud se nebudete o sebe starat komplexně, za čas se problémy znovu objeví,“ upozorňuje MUDr. Lenka Šuglová.

Spustit audio

Související