Jak předejít pupínkům pod rouškou? Poradí kosmetička

20. duben 2020

Teplé počasí pleti pod rouškou neprospívá. Lidé, kteří musí nosit roušky po celý den, začínají mít problémy. Kůže kolem úst zčervená, svědí, vytvářejí se pupínky. Kosmetička Iveta Kopřivová řeší tyto problémy zatím po telefonu. Kosmetický salón bude moct otevřít až 25. května.

Aby pleť pod rouškou netrpěla

Nejdůležitější je podle Ivety Kopřivové udržovat důsledně čistotu roušky. Roušky musí být skutečně denně prané a vyžehlené, aby zůstaly co nejdéle sterilní. Přesto – pokud vydechujeme teplý vzduch, vzniká pod rouškou vlhké prostředí, které časem může kolem úst vyvolat lehký zánět. Ten může zmírnit každodenní večerní péče o pleť.

„Večer naneste čisticí mléko nebo hydrofilní olej na pleť, rukama jemně vmasírujte, a poté přiložte na obličej mokrý teplý ručník. Pleť se krásně uvolní. Poté jemným pohybem teplým ručníkem čisticí krém jemně odstraňte.  Na takto očištěnou pleť aplikujte hydratační krém, který je dobře vstřebatelný nebo krém na citlivou pleť,“ radí kosmetička Kopřivová.

Dejte šanci slunci

Jakmile je v pleti dostatek vody, je dostatečně hydratovaná, zůstává vyhlazenější a vrásky jsou jemnější. Velkou měrou se na kvalitě pleti podepisuje i pitný režim.

„Nebraňte se mírně vystavit jarnímu slunci. Vytváří vitamín D v hlubších vrstvách pleti a zlepšuje imunitu pleti. Nejsem zastáncem vysokých ochranných filtrů. Pokud je žena rozumná a nevystavuje se slunci několik hodin denně, pleť se přirozeným způsobem přizpůsobí a ztónuje, je to pro ni blahodárné,“ uzavírá kosmetička Iveta Kopřivová.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.