Kanoistice se věnuje odmala, teď sbírá nejvýznamnější ocenění

12. duben 2021, aktualizováno

Několikanásobný mistr světa a Evropy v amatérské veteránské kategorii, Sportovec roku na Nymbursku, táta dvou dcer… to je kanoista Ondřej Petr.

Potkali jsme se v loděnici kanoistického oddílu Lokomotiva Nymburk, na břehu Labe. „Trénuju pětkrát šestkrát týdně alespoň hodinu, o víkendu to můžu protáhnout,“ usmívá se Ondřej Petr. Má rodinu, chodí do zaměstnání a snaží se všechno skloubit tak, aby nikoho a nic neošidil. Pokud na závody necestuje s kamarády z oddílu, doprovází ho rodina. Cesta se tak stane i rodinným výletem.

Ondřej Petr

Ondřej byl také u toho, když členové oddílu před 17 lety poprvé sestavili posádku dračí lodi. Hned se zařadili mezi nejlepší týmy a pravidelně na mezinárodní úrovni slavili úspěchy.

Oddíl Lokomotiva Nymburk odchoval nejednoho úspěšného kanoistu. Ondřej Petr mezi ně patří. Převážně závodí v kanoistickém maratonu. A čím to je, že medaile ze zásadních podniků začal sbírat až po pětatřicítce? „Mě to tak bavilo, že jsem s kanoistikou nikdy nepřestal,“ usmívá se Ondřej. Do oddílu poprvé přišel, když mu bylo sedm. Tréninky pro něj tehdy byly spíš pohybem s kamarády na čerstvém vzduchu. Až o několik let později si řekl, že chce v kanoistice něco dokázat. A to se mu povedlo vrchovatě.

Spustit audio

Související