Lidem po operaci páteře teď chybí rehabilitace v nemocnici. Šanci dostanou v Bohdanči

14. leden 2021

V Léčebných lázních Bohdaneč mají velké pooperační oddělení se 124 lůžky. Plánované operace jsou teď ale pozastaveny, proto se v lázních zaměřili na pomoc lidem po operacích páteře.

„Jedná se o pacienty, které nepřebíráme tzv. z lůžka nemocničního na lůžko lázeňské, jako například při plánovaných operacích kloubních náhrad. Rehabilitace po operacích páteře je možná v šestém až osmém týdnu po operaci, ale pacienti k nám mohou nastoupit až do půl roku po operaci," vysvětluje ředitelka léčebné péče Léčebných lázní Bohdaneč Eva Korcová.

Čtěte také

V Léčebných lázních Bohdaneč tedy nabízejí pomoc lidem po operaci páteře, kteří se nemohli doléčit na rehabilitaci v nemocnici, protože tato oddělení se většinou změnila na covidové jednotky. 

Pacienty po operaci páteře přijímají v Léčebných lázních Bohdaneč každý týden a cvičí s nimi ve speciálních jednotkách cvičení podle Brunkovové.

„Toto cvičení se nám velmi osvědčilo, zapojujeme celé svalové řetězce, které jsou pooperačně oslabeny,“ vysvětluje primářka.

V rozhovoru s primářkou Evou Korcovou se také dozvíte, jak v Léčebných lázních Bohdaneč zajišťují bezpečnost pacientů, a zda je nutné se před příjezdem do lázní prokázat negativním testem na covid-19.

Spustit audio

Související