Obličejová jóga zjemní vrásky i dvojitou bradu. A navíc je to zábava

25. září 2020

V obličeji máme celou řadu svalů, které s věkem ochabují. Někteří z nás se s tím těžko smiřují a hledají různé způsoby, jak vrásky zjemnit. Jedním z neinvazivních způsobů může být obličejová jóga. Jedná se v podstatě o souhrn různých grimas, které posilují právě obličejové svaly.

„Je to docela legrační, když máme hodinu obličejové jógy. V našem centru máme po celé stěně rozmístěná zrcadla a klienti u nich sedí s lektorkou, která je učí různé grimasy. Smějeme se u toho opravdu hodně, což je dobře, protože úsměv je ten nejlepší cvik, který je také součástí obličejové jógy,“ říká lektorka jógy Kateřina Šteklová.

Podle jejích slov obličejová jóga skutečně pomáhá zjemnit vrásky na obličeji, ale podmínkou je každodenní trénink. Pokud projdete kurzem obličejové jógy, vaším věrným společníkem se stane zrcadlo, u kterého je třeba trénovat každý den.

Obličejová jóga se trénuje před zrcadlem

Tygr zapojí většinu svalů v obličeji

Tygr – tak se jmenuje grimasa, kdy se skutečně proměníte v tygra. Zatnete do vzduchu svoje drápy, nadechnete se nosem, otevřete co nejvíc pusu, vypláznete jazyk, hodně vykulíte oči a nahlas vydechnete. Tímto cvikem protáhnete svaly uvnitř krku i svaly jazykové. Je to širokospektrální cvik.

Další cviky se zaměřují na jednotlivé části obličeje. Pomocí naučených grimas pak můžete za nějaký čas postupně zpevnit kontury obličeje, a dokonce odstranit dvojitou bradu či vrásku mezi obočím. Je to velmi komické spojení kulení, roztahování, stahování a zatínání obličejových svalů. A úsměv je ten nejjednodušší.

Do obličejové jógy se může pustit každý z nás. Není nutné znát základy klasické jógy.

Spustit audio

Související