Pošlete děti na napínavou cestu časem. Rádio Junior připravilo dobrodružnou letní hru

16. červenec 2018

Chystáte se letos o prázdninách s rodinou na cesty? A kam vyrazíte? Jen tak po Čechách, nebo někam k moři? Pokud to už vaší drobotinu nijak neohromuje, pošlete je na dobrodružnější výpravu. Na cestu do minulosti!

V pondělí 2. července 2018 odstartovala na Rádiu Junior velká výprava časem. Každé pondělí uslyšíte ve vysílání jeden z devíti příběhů. Na webových stránkách Rádia Junior můžete také každé pondělí otevřít další okénko soutěžního kalendáře. V každém na vás čeká zajímavé vyprávění a soutěžní otázka. Zapojit se můžete kdykoli v průběhu hry. Poslední díl odvysíláme 27. srpna 2018.

Zachraňte děti ztracené v čase

Jak to dopadne, když se parta spolužáků pokusí sestrojit rádio, ale nakonec nevědomky dají dohromady stroj času? Pomozte Nikole, Kristýně, Honzovi a Jáchymovi rozluštit správný kód, aby se mohli vrátit zpět do současnosti a vyhrajte skvělé ceny! Stačí k tomu odhalit devět letopočtů, ve kterých se naše čtveřice postupně ocitne.

Rádia, knížky i hry pro vítěze 

Na každé zastávce potkají naši cestovatelé osobnosti z (ne)dávné minulosti. Díky jejich rozhovorům můžete poznat, do jakého roku nás stroj času přenesl. Nový díl letní hry uslyšíte ve vysílání Rádia Junior každé pondělní ráno v 8:35 (reprízu pak v 17:25 a 19:10). Výhodu budou mít pravidelní posluchači Junioru, protože každý další den daného týdne odhalíme v průběhu vysílání jednu indicii, která vám s uhodnutím letopočtu pomůže. Na závěr hry nám své tipy odešlete a my vylosujeme deset výherců. Na tři z nich čekají digitální rádia a další drobné ceny. Ostatní potěšíme parádními knížkami s historickou tematikou, deskovými hrami a vstupenkami do Národního muzea. 

Autorkou příběhu o cestovatelích v čase je moderátorka Rádia Junior Denisa Kimlová. Hra má vlastní speciálně vytvořenou grafiku. Ta dětem představí všechny osobnosti, se kterými se na své cestě potkají. Obrázky vytvořila webeditorka Junioru Kateřina Perglová.

autor: kpe
Spustit audio

Související