Poslouchají nás i sousedi, pochvaluje si skupina Zlobidla s. r. o. Jejich členy se můžete stát i vy

16. únor 2022

Skupinu Zlobidla s. r. o. tvoří holky a kluci ve věku 8 až 13 let. Proč vystupují v kostýmech? Zažili na svých show nějaké trapasy? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior a naší mobilní aplikaci.

Lucka, Taki, Rudi, Laki, Baki, Maki, Haki. Tak se jmenuje sedmička zlobidel, které můžete znát z jejich dětské hudební show. Lucka je holka a ostatní hrají její plyšové hračky, které obživly, aby už nebyla smutná. Jak to mezi nimi chodí? I na to se zeptala Klára Nováková. Pusťte si video.

Plná dodávka

„Na akce vždycky jezdí sedm dětí, ale nás je vlastně ve skupině patnáct a různě se alternujeme“, vysvětluje Sofča. I tak někdy mají problém poskládat se do dodávky.

Zlobidla s. r. o.

„Vzadu většinou sedí kočka, opice a Lucka. Ty teda někdy hodně zlobi, tak nás někdy manažerka rozsadí,“ dodává Kája. Vepředu jezdí tvůrkyně projektu Jana Boková, zvukař, občas i režisér a autor textů Roman Štolba nebo skladatel Viktor Dyk.

Podpora je důležitá

Zlobidla s. r. o. mají zkoušky každou neděli a někdy i ve středu. Choreografii se učí společně. Na zpěv dochází každý sám. K tomu stíhají i jiné kroužky a chodí do ZUŠ. Třeba Sofie ještě závodně tancuje a hraje tenis. Karol stepuje. Kája hraje basket a se Samem navštěvuje kroužek muzikálu.

Hateři je zatím netrápí. Naopak se můžou spolehnout na velkou podporu od rodiny i známých. „Moji kamarádi se na mě byli podívat. Babička s dědou taky a moc se jim to líbilo. Mám třeba i sousedy a sousedky, kteří mě moc podporují a zpívaj si to vždycky se mnou,“ říká Kája spokojně. Sofie souhlasí: „Mě rodina taky podporuje. A kamarádi mě taky překvapili. Protože ty mě taky podporujou a respektujou. Oni to i poslouchají a tančí se mnou.“

Proč mají ve svém názvu skratku s. r. o.? Pohádali se už někdy? Vystupují i bez kostýmů? A jak se i vy můžete stát jejich členy? Poslechněte si celý rozhovor. 

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe

Související