Probíhají přípravy na Prix Bohemia

21. září 2010

26. ročník Mezinárodního rozhlasového festivalu Prix Bohemia Radio se v Poděbradech bude konat od 6. do 8. října 2009. V tuto chvíli již porotci všech čtyř kategorií (letos má festival o jednu soutěžní kategorii navíc) poslouchají devět desítek přihlášených pořadů.

Za všechny porotce jmenujme Libora Vacka, Jara Riháka, Václava Moravce, Jefima Fištejna, Ervína Kukuczku, Yvonne Přenosilovou či Alfreda Strejčka. Do mezinárodní kategorie - Populárně naučný pořad - jsou přihlášeny příspěvky z Německa, Dánska, Bulharska, Rumunska, Slovenska, Rakouska, Maďarska či Francie. V případě ostatních tří kategorií (Rozhlasová hra, Pořad s tématikou Evropské unie a Dokument reflektující události spojené s letopočty končícími osmičkou či devítkou) pokračujeme v česko-slovenské tradici a soutěžit v nich tedy budou pořady z České a Slovenské republiky.

Také letos se snažíme o co nejpestřejší doprovodný program. V rámci pracovní části to bude např. dvoudenní seminář o rozhlasové hře, připravujeme také seminář na téma rozhlasová moderace. Pozvání do Poděbrad již přijali mimo jiné Jakub Zahradník s Lenkou Molovou, Bára Hrzánová, členové souboru Divadla ABC, pop-rocková kapela Bek Ofis, chybět samozřejmě nemůže (a nebude) kapela rozhlasových režisérů ozvučení pořadů Eldorádo, moderátoři Aleš Cibulka, Pavel Kudrna a mnozí další. Doprovodné pořady se i letos zaměřují na všechny věkové kategorie festivalových návštěvníků. Připraveny jsou tedy také programy pro děti z mateřských a základních škol.

Spojovacím momentem 26. ročníku Prix Bohemia je "slovo". Kolem Slova živého se jednoduše řečeno bude všechno točit. Více ale zatím nevyslovíme. Oslovit Vás hodláme až začátkem října v Poděbradech. Tak tam přijďte na slovíčko.

autor: Tomáš Vacek
Spustit audio

Naši partneři