Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni zabaví i poučí děti, které nemohou chodit do školy

17. březen 2020

Dětští posluchači mohou během nuceného volna využít nový výukový pořad Českého rozhlasu. Rádio Junior jej bude vysílat každý všední den od deseti hodin. Pořad nabídne četbu na pokračování nebo zábavnou výuku. Jeden z autorů Tomáš Vacek upřesňuje, na co se děti mohou těšit.

Hodinový výukový pořad Rádia Junior se zaměřuje na žáky 1. stupně základních škol. Oblíbená dvojice Venda a Fráňa v něm bude zábavnou formou provádět děti tím nejdůležitějším, co by se za normálních okolností dozvídaly ve školních lavicích od svých učitelů.

Třídní Vopičková si pozvala Vendu s Fráňou do kabinetu

V nejbližších dnech se tvůrci pořadu zaměří třeba na slovní druhy nebo vyjmenovaná slova. Série Kouzelná kniha Káji Kučery nabídne zase zajímavosti ze světa prvouky, přírodovědy či vlastivědy.

A chybět nebude ani povinná četba, která je (nejen) pro děti dostupná také zdarma ke stažení na stránce Čtenářský deník Českého rozhlasu. Tvůrci pořadu ústy Vendy s Fráňou už teď radí: „Poslouchejte, nebudete to muset číst“.

Rádio Junior vysílá po celý den. Od šesti hodin ráno mohou děti poslouchat pohádky, hry nebo se dozvědět nejrůznější zajímavosti. A co jste minuli v živém vysílání, si můžete pustit také v aplikaci mujRozhlas. Anebo si do mobilního telefonu stáhněte hravou aplikaci Rádia Junior.

Spustit audio

Související