Světový den slonů, oslavy želv nebo výstava šípových žab. Zoo Praha zve na letní akce

3. srpen 2020

Prázdniny jsou už ve své polovině, a pokud nemáte ještě plány na zbytek léta, tak můžete vyrazit například na různé akce do Zoo Praha.

8. srpna – Světový den slonů

„Příchozí se mohou těšit na spoustu herních a vzdělávacích stanovišť. Mohou vyhrát tematické odměny. Mohou se zúčastnit také programu v naší papírně, kde si mohou vyrobit vlastnoruční papír ze sloního trusu,“ zve vedoucí vzdělávacího a programového oddělení Zoo Praha Jana Doktorová.

Sloni, Zoo Praha

22. srpna – Mezinárodní den želv

„Je to náhradní oslava Mezinárodního dne želv. Je to další z oslav naší roční kampaně Dny zvířat v Zoo Praha. Bohužel tu květnovou oslavu želv jsme museli zrušit, ale aby o ni návštěvníci nepřišli, uspořádáme ji v srpnu,“ říká Jana Doktorová.

Antonio, želva sloní pinzónská ze Zoo Praha

29. srpna – výstava Šípové žáby

„Ten název šípové žáby vznikl od toho, že tyto žáby produkují jed, který si vyrábí ze své potravy, a tímto jedem si indiáni natírali své šípy a používali je k lovu,“ dodává vedoucí vzdělávacího a programového oddělení.

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.