Táta mi málem vykloubil dolní čelist

23. červenec 2014

Adriana se nám svěřila s tím, že ji a brášku táta často bije i kvůli úplným maličkostem. Co na to psycholožka Milena?

Dobrý den,
mám velký problém. Můj táta je hodně výbušný, takže nás s bráškou často bije. Ale někdy i kvůli pitominám a mamka neřekne nic. Bráchovi i vyhazuje hračky, takže to je někdy dost nefér. Dneska jsme na dovolené a bráška si na výletě koupil auta, která táta vyhodil kvůli tomu, že brácha zakřičel. Dal mu na zadek tak, že brácha zakopl a málem si v koupelně rozbil hlavu o záchod. Jednou uhodil mě, že mi málem vykloubil dolní čelist. Ale pak se z něj stane zase ten "best dad in the world". Co mám dělat?? :(

Adriana

Milá Adriano,
to je moc smutný příběh, co nám píšeš. Chápu to správně, že mamka o všem ví a nezastane se vás? O to je to těžší, viď? Bohužel někteří lidé mají hodně výbušnou povahu a pak stačí, když si přinesou starosti z práce a je to. Ale jisté je, že mlátit vás nikdo nesmí, a už vůbec ne tak, abyste měli nějaká zranění. Zkus ještě jednou promluvit s mámou a důrazně ji požádej, aby to nějak řešila.

Je důležité, aby oba rodiče viděli, že se moc trápíte a že máte strach. A pak zkus také promluvit s někým dalším, svěř se třeba babičce, tetě nebo někomu ze školy. Určitě se to musí řešit a nesmíte na to s bráškou zůstat sami. Taky máš možnost zavolat zdarma kdykoli na linku bezpečí (116111), nebo se obrátit na školního psychologa nebo výchovného poradce. Nejlepší by bylo, kdybyste situaci zvládli vyřešit doma s rodinou, ale chápu, že někdy to prostě nejde.

Je potřeba, aby tátovi někdo domluvil a vysvětlil mu, co všechno způsobuje. Rozhodně se někomu svěř a hlavně, držte s bráškou spolu!
Moc vám držím palce, budu na vás myslet. Dej nám prosím vědět, jak se to vyvíjí.

Ahoj Milena

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video