Dredatá cimbalistka, nadaná baletka i otužilý rybář. Poznejte vítěze Zlatého oříšku 2021

31. leden 2022

Soutěž Zlatý oříšek oceňuje talentované děti. Kdo zabodoval letos?

Soutěž Zlatý oříšek 2021 zná své vítěze. Ze 152 dětí vybrala porota sedm nejlepších. Každý z nich vyniká v něčem jiném. Někdo ve hře na hudební nástroj, jiný v astronomii, baletu, tenise, rybaření nebo třeba biatlonu.

Vítězové Zlatého oříšku 2021

Talentovaných a šikovných dětí je zkrátka kolem nás dost a dost. Seznamte se se třemi z nich – dredatou cimbalistkou Sašou, baletkou Laurou a neohroženým rybářem Zdendou.

Nadšená cimbalistka

Mezi vítěze Zlatého oříšku 2021 patří cimbalistka Saša Pokorná. K cimbálu se dostala přes sestru, kterou tenhle hudební nástroj vždycky lákal. Teď na něj hrají obě. Podle Saši se dají na cimbál zahrát úplně všechny hudební žánry.

Saša cvičí denně, vyhrála mezinárodní soutěž a ráda by měla i svou kapelu. Pusťte si rozhovor, který s ní natočila Magdalena Šorelová. Najdete ho hned pod úvodní fotkou článku.

Baletkou díky lékařce

Víte, jak se dostala Laura Mohylová k baletu? Když byly téhle vítězce Zlatého oříšku tři roky, měla ploché nohy. Lékařka jí doporučila, ať začne chodit na balet. Nejdřív ji to vůbec nebavilo, ale teď je ráda, že ji do toho doma nutili.

Baletka Laura Mohylová

Balet miluje a může se chlubit titulem mistryně světa. Vystupuje v divadle už od svých pěti let. Protože i krásně zpívá, stala se z ní muzikálová herečka. Vidět ji můžete v muzikálech Starci na chmelu nebo Cats.

Ryby chytá i pod ledem

Zdenda Vlach si vysloužil Zlatý oříšek za své úspěchy v závodním rybaření. Na první závody ho vzal táta a od té doby ho to baví tolik, že by se chtěl stát mistrem světa.

Rybář Zdeněk Vlach

Největší ryba, kterou chytil, měřila 110 cm a byl to sumec. Na ryby chodí Zdenda v každém ročním období, dokonce i v zimě. Jak to dělá, když mrzne? Jednoduše si vyvrtá díru do ledu.

A pokud jste i vy v něčem dobří, můžete se přihlásit do dalšího ročníku soutěže. Více informací najdete na webu zlatyorisek.cz.

autoři: Tereza Rašová , kpe
Spustit audio

Související