První dáma zavzpomínala na své dětství na vesnici a odhalila, proč kočku Micku nebere na Hrad

16. červen 2023

Poslechněte si rozhovor naší dětské moderátorky Viki s Evou Pavlovou, který pořídila během dětského dne na Pražském hradě.

Naše malá reportérka Viki Seifertová vyrazila na dětský den do Jeleního příkopu na Pražském hradě. Společně s dalšími dětmi ji tam pozvala prezidentská kočka Micka. Akce se konala pod záštitou první dámy České republiky Evy Pavlové.

Eva Pavlová

A to by nebyla zvídavá Viki, kdyby manželku našeho prezidenta nevyzpovídala. Dozvěděla se například, jak se prezidentský pár ke kočce Micce vůbec dostal. Jestli jste si mysleli, že si ji někde koupil, jste na omylu. Bylo to díky jejich psovi Bobovi. Jen si to poslechněte v audiu.

Čtěte také

„Micka má menší ocásek, než každá jiná kočička,“ prozradila taky paní Eva. Kousek jí totiž kdysi umrzl. Proč ji první dáma nechce s sebou brát na Pražský hrad? I to zjistíte v rozhovoru.

A jak paní Eva prožívala dětské dny, když byla sama malá? „Žila jsem na vesnici a s dětmi jsme si pořád hrály a sportovaly, takže můj život byl jeden velký dětský den,“ vzpomíná.

Poslechněte si celý rozhovor a zjistíte, jestli Eva Pavlová na akci pro děti na Pražském hradě vyzkoušela kolotoč a co by přála všem dětem.

autor: kpe

Související