Alchymisti. Seriál o tom, jak císař Rudolf II. zoufale hledal kámen mudrců

28. listopad 2023

Tajemný seriál Alchymisti, který pro vás připravilo Rádio Junior a Geisslers Hofcomoedianten, vás zavede do alchymistických dílen. O co alchymistům šlo a existuje elixír věčného života? 

Zabavte se hravými pokusy a výlety

K seriálu jsme připravili zábavné úkoly, které si můžete jen tak pro radost splnit. Můžete si vybrat, jestli s rodinou vyrazíte podle našich instrukcí na výlet s bojovkou, nebo si raději vyzkoušíte zajímavý "alchymistický" pokus u vás doma. Odhalíte tak spoustu neuvěřitelných věcí!

Pro školy a skupiny

Alchymisiti a pracovní listy, které jsme k nim připravili, nabízí mnoho informací z historie i fyziky a dalších věd. Jsou proto ideální jako projekt pro školní i další kolektivy. 

Všechny doprovodné materiály a pracovní listy najdete na stránce Alchymisti >>

Seriál vznikl ve spolupráci Rádia Junior a divadelního spolku Geisslers Hofcomoedianten.
Napsali: Helena Koblischková, Jiří Ondra a Tereza Verecká
Účinkují: Martin Bohadlo (Rudolf II.), Aleš Pospíšil (Tadeáš Hájek), Petr Šmíd (Johannes Kepler a další), Pavol Smolárik (Tycho Brahe, Arcimboldo), Luboš Veselý (John Dee), Vojtěch Bartoš (Edward Kelley), Dominik Linka (Rabi Löw), Ondřej Rychlý (Paschkes), Bartoloměj Veselý (Golem), Vojtěch Franců (Bavor Rodovský), Vladimír Javorský (Cornelius Drebbel), Eva Burešová (Barbora Celjská), Ivana Machalová, Martin Holzknecht, Claudie Eftimiadisová, Štefánie Šubová, Vlastimil Žwak, Lucie Valenová, Kristýna Dámová
Dramaturgie: Zuzana Sikačová
Zvuk: Dominik Budil
Zvukový design: Stanislav Abrahám
Hudba: David Hlaváč
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 1. 9. 2023
Ilustrace: Jitka Nejedlá
Doprovodná soutěž: Kateřina Hubertová

Pusťte si Rádio Junior online.

Něco pro rodiče: 
Další pěkné příběhy pro děti a mládež najdete ke koupi na radioteka.cz

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio