Baví vás pokusy? Máte rádi hudbu? Pusťte si vtipné online koncerty Vlnohraní!

25. květen 2021

Víte, jak si doma vyrobit flétnu? Pokud ne, nevadí! Koukněte na hravá videa a naučíte se to.

Ve třech videích, která budou od 11. května každý týden vždy v úterý postupně přibývat v tomto článku, potkáte moderátorku Kláru Boudalovou s klavíristou Eglim Priftim. Co všechno s nimi zažijete?

Vyrobte si vlastní hudební nástroj

Kromě super hudby na vás čekají i zábavné pokusy. Vyrobíte si funkční příčnou flétnu z neobvyklého materiálu, pomocí kmínu a potravinové fólie ověříte přítomnost zvukových vln a špachtlí od nanuka naladíte housle.

A to není zdaleka všechno! Ke slovu se totiž dostane i malování. A proč musel být ve studiu při natáčení i rozhlasový hasič?

Seznamte se s mladými hudebníky

Klára vám taky představí vítěze rozhlasové soutěže Concertino Praga. Dozvíte se, co všechno umí zahrát flétnistka Eliška Hejlová, klavírista Jan Čmejla a houslista Daniel Matejča.

Díky Vlnohraní se taky podíváte do největšího nahrávacího studia Českého rozhlasu, kterému se říká S1.

Koncerty naživo

Interaktivní projekt Vlnohraní vznikl pro žáky prvního stupně základních škol, ale pobaví všechny bez ohledu na věk. Jakmile to současná situace dovolí a začnou se zase pořádat kulturní akce pro návštěvníky, můžete se těšit i další koncerty. Ty už budete moci navštívit přímo u nás v budově Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici v Praze.

Termíny koncertů naživo zveřejníme co nejdříve. Sledujte web Rádia Junior nebo web Concertino Praga, ať vám to neuteče.

autor: kpe

Související

Pusť si video