Byl to mlýnek na maso. V televizi vidíte jen to hezké, vzpomíná finalista první SuperStar Záhorovský

29. duben 2022

Julián Záhorovský, finalista SuperStar z roku 2004, se hudby nevzdal. Vydává alba a skládá vlastní muziku. Šel by do podobné soutěže znovu? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Zpěvák a skladatel Julián Záhorovský vydal pět alb a je podepsáni pod dvěma filmovými hity. Jeho první album s názvem Obraz J. Z. získalo Zlatou desku. Jeho zatím poslední vyšlo v letos a jmenuje se Nebojme se být veselí.

Superstar je drsná továrna, vypadá to navenek krásně nablýskané, ale ta střeva vevnitř jsou opravdu dřina.
Julián Záhorovský

SuperStar byla škola

Jaký byl Julián jako kluk? „Nebyl jsem sígr a velmi dobře jsem se učil,“ přiznává se k roli bezproblémového dítěte. Táhlo ho to k hudbě a měl i vlastní kapelu. A tak to zkusil v úplně prvním ročníku soutěže SuperStar. Šel tam, aby se od uznávaných jmen z hudební branže dozvěděl názor na svou muziku. 

Na televizní show vzpomíná v dobrém. „Byla to velká životní škola,“ říká sympatický zpěvák a dodává: Na druhou stranu se člověk setkal s velkou závistí a negativními emocemi.“ To bylo pro mladého kluka obtížné. O to víc, že se tehdy začala objevovat první diskuzní internetová fóra. Lidé nebyli zvyklí na život na sociálních sítích jako dneska. Nebyl tu Facebook, ani Instagram. 

Mlýnek na maso

„Prostě oproti dnešku úplný pravěk,“ shrnuje tehdejší časy Julián. „A najednou někdo napsal na nějaké internetové fórum, že Julián je blbeček. A člověk se musel vyrovnat s tím, že na něj spousta lidí kydá hnůj, aniž by ho doopravdy znali,“ vzpomíná na tvrdou zkušenost.

Do podobné soutěže by šel klidně znovu, teď už totiž ví, jak to tam chodí. „Musíte se připravit na to, že je to takový mlýnek na maso. Je tam nervozita,“ upozorňuje na náročnější tvář SuperStar. „V televizi vidíte jen to hezké, ale předtím je strašná práce,“ krotí trochu romantické představy o televizní show, která od účastníků vyžaduje i hodně dřiny a trpělivosti.

Jak vybíral název pro své nové album? A opravdu v dětství neudělal žádný průšvih? I na to se ho ptala Denisa Kimlová. Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe
Spustit audio

Související