Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Trhanec na škaredou středu
Poprvé jsem slovní spojení škaredá středa četla v dětské knížce v říkance „na škaredou středu nerada předu“, ale moudrá jsem z toho nebyla.
-
S vodníkem Francem kolem řeky Bystřice. Pohádková stezka vede podél cyklostezky do Domanínku
Nejdříve vznikla pohádková knížka o šikovných dětech z Bystřice nad Pernštejnem, a pak i pohádková stezka podél řeky Bystřice.
-
Tagliatelle s lilkovým ragú
Těstoviny na mnoho způsobů už jsme mnohokrát vařili, věřím, že i u vás doma jsou velmi častým jídlem. Ty dnešní budou jiné díky přidané zelenině.
-
Dort mokrý pes
Možná už jste někdy ochutnali nepečený dort ne z tvarohu, ale z piškotů a jablek! Já už mockrát, ale dosud jsem nepátrala po tom, jak se vlastně dělá.
-
Tipy na druhý dubnový víkend: Velikonoční trhy a vítání jara
Dubnové tipy na víkend
-
Už několik desítek let vyrábí hydraulické díly do letadel firma Jihlavan na Vysočině
Letěli jste už někdy na dovolenou nějakým Boeingem nebo Airbusem? Aby takové letadlo mohlo bezpečně přistát, musí se na spodní části letadla otevřít podvozek.
-
Koláč s tvarohem
Na koláčích z litého těsta na plech je skvělá rychlost a snadnost přípravy. Když je recept hrnkový, nepotřebujeme ani váhu a většinu ingrediencí máme většinou běžně doma.
-
Paštika z husích jater
Paštika, to je klasika a nemusí to být jen jídlo pod stan ke kempování nebo na dovolenou. Tahle klasika se dá jíst po celý rok, a klidně i při slavnostních příležitostech.
-
Vzpomínky na dětství, jídlo i staré mapy. Veselý Žďár vydá knihu o životě svých obyvatel
Ze sousedských slavností s hudbou, jídlem a tancem, vznikl postupně soubor vzpomínek místních obyvatel na internetu, později kalendář, a teď přichází na řadu knížka.
-
Horácké burášky
Na pochoutku ze svého dětství vzpomínají obyvatelé a obyvatelky Veselého Žďáru na Havlíčkobrodsku.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »