Díky folklornímu souboru cestují po světě a baví se. Ve škole se jim přitom smáli

18. červen 2023

Soubor Radost letos slaví 45 let a tak bude o čem mluvit. Kde všude byli a jak dnešní holky a kluky baví folklor? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Vedoucí Folklorního souboru Radost Pardubice Jitka Vítková zavítala do Klubu Rádia Junior i se svými svěřenci Arnoštem, Bětkou a Jáchymem. Moderátora Zdeňka Nováka zajímalo, co je to folklorní soubor, co tam zpívají a tancují a jak to vypadá na soutěžích i cestách do ciziny.

Arnošta přivedla do folklorního souboru babička, Bětku maminka. Museli někdy řešit, že by si z nich kvůli tancování v krojích spolužáci dělali legraci? „Na prvním stupni to byl docela problém. Ty děti se smály, neznaly to,“ vzpomíná Bětka. Folklorní soubory přitom udržují důležité tradice. Díky souboru se navíc podívali i do ciziny, kde pravidelně vystupují. Nejvíc se jím líbilo ve Finku, nejdál byla Bětka na Tajvanu. A to je docela prima, ne?

Jak to na takovém vystoupení vypadá a dá se tancovat a zpívat zároveň? I to se dozvíte, když si poslechnete celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Zdeněk Novák , kpe
Spustit audio

Související