Dům za mlhou

9. květen 2014

Knižní záložka má pro vás knížku, do které se může malovat!

Milí kluci, holčičky a holky, zdraví vás vaše knižní záložka. Taky tak rádi dostáváte dárky?

Moje dárky, na to už jste asi přišli, to jsou knížky. Vlastně to jsou nejčastěji knížky, nebo především knížky. Protože například dnes jsem dostala záhadný balíček, který už zdálky vypadal, že v něm bude knížka a ještě něco.

Dříve než jsem ho rozbalila, pořádně jsem ho osahala. Bylo to jasné i přes balicí papír, něco tam bylo navíc! Pak jsem balíček očichala - voněl bezvadně, ale nemohla jsem si vzpomenout, co mně ta vůně připomíná.

A tak už jsem se dál nenapínala (napínání je pro záložku nebezpečné, ještě bych se mohla natáhnout nebo dokonce přetrhnout), a už jsem se sápala dovnitř. První obal skrýval ještě jeden, myslím obal a na něm čtu: Ester Stará, Milan Starý: Dům za mlhou.
Vydalo Nakladatelství 65. pole, edice Políčko. Kniha, do které se může kreslit - přičemž slovo "může" je přeškrtnuté a místo něj je tužkou napsáno "musí" - takže tam stojí: Kniha, do které se musí kreslit. Čím a kam? To by mě tedy fakt zajímalo.

Pozor! Z druhého obalu padá obdélníkový balíček a je v něm šest vzorně ořezaných tužek. Jsou to tužky různé tvrdosti (2 H , HB, 2 B, 4 B, 6 B, 8 B) a co to voní? Jedna guma bílá, obyčejná, druhá guma šedá, neobyčejná s nápisem: Tvárlivá pryž vyrobená z přírodního kaučuku.

A hodně důležitá věta: Prokresli se celým příběhem!
Komu že je ten nedokreslený příběh Anežky a Tomáše, dětí, které bydlí v tajemném domě za mlhou, určen? Pro děti asi tak od sedmi let a pro hravé dospělé. Pro všechny, kdo si troufnou dokreslit nedokončené ilustrace a vyzkoušet různé techniky kresby - knížka vás povede, jako by vás držela za ruku.

Pěkně si to užijte - to vám přeje a na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Pusť si video