Dvojka

13. květen 2014

V rubrice Zapiš si to za uši pokračujeme v představování velké rodiny stanic Českého rozhlasu. A jestliže Radiožurnál byl něco jako táta – rychlý, jasný, nabitý informacemi, tak dnes vám představíme takovou rozhlasovou mámu, která má vždy náruč dokořán a umí pohladit, potěšit i poradit.

Není Dvojka, jako dvojka. Být v něčem druhý, může být pro někoho skličující, protože chtěl být první. Dostat z něčeho dvojku na vysvědčení je skvělé, pokud nejste žák, který je zvyklý na samé jedničky, ale když se řekne Dvojka tady v Českém rozhlase, rozlije se vám úsměv na tváři. Dvojka znamená v tomto případě partnerství. Jako že i kdyby jste byli doma sami, tak máte parťáka ve vašem rádiu – ve stanici Českého rozhlasu, který si říká Dvojka.

Dvojka se bude líbit hlavně těm, co mají rádi pohodu. I zprávy se na Dvojce čtou trochu pomaleji než na Radiožurnálu.
Dvojku byste v budově Českého rozhlasu v Praze našli na stejném patře, jako Rádio Junior a tak vám mohu říct, že se to tady jen hemží známými osobnostmi. Den s Dvojkou začíná už v 5 hodin. Dopoledne si zvou zajímavé hosty do pořadu s názvem Je jaká je například Marie Retková, Martina Kociánová nebo Jolana Voldánová.

Představte si, že pořad Kolotoč – tedy směs písniček a zajímavého povídání, se na Dvojce vysílá už víc než 50 let. Dvojka je ale parťákem pro celou rodinu. Každý večer se totiž připojí k vysílání Rádia Junior.

Český rozhlas Dvojka je tu také pro ty, kteří by rádi někde byli, ale z jakéhokoliv důvodu nemohou. V neděli na ní uslyšíte například přenos sváteční bohoslužby. A když je nějaké výročí nebo důležitý koncert, můžete si být jistí, že s Dvojkou o něj nepříjdete.

A když už jsme začínali tím, že s Dvojkou můžete vstávat, tak dodám, že až vyrostete a budete-li noční sovy, co chodí spát pozdě, můžete se těšit na noční pořad Mikrofórum. To je pořad, do kterého si známé osobnosti zvou na rozhovor jiné známé osobnosti.

To i všechno ostatní si zapište za uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video