FOTO: Noc s Andersenem v Českém rozhlase

5. duben 2013

V noci z 5. na 6. dubna byla v budově Českého rozhlasu nezvyklá atmosféra. Ze všech koutů a chodeb se linuly neobvyklé zvuky.

Ale ne, nemusíte se bát. Naopak! Byly to zvuky veselé, dětský smích a radostný povyk. V tu chvíli totiž v rozhlase probíhala Noc s Andersenem, které se zúčastnilo také několik desítek holek a kluků z řad našich posluchačů.

Noc s Andersenem je mezinárodní akce, při které se po celé zemi, i na některých místech v zahraničí, otevřou dveře knihoven, škol, muzeí a dalších podobných zařízení, aby se sešly děti, které mají zájem o knížky a chtějí si celou noc společně číst, hrát, soutěžit či poslouchat pohádky a povídky.
Celý dlouhý večer byl u nás nabitý programem. Věnovali jsme se samozřejmě oblíbeným knížkám, ale také zdravé výživě, malovali jsme a tvořili loutky. Nahlédli jsme pod pokličku práci v rádiu, vyzkoušeli jsme si totiž natočit rozhlasovou pohádku.

Společně jsme si přichystali zdravou večeři za pomoci odborníků na výživu, pošeptali jsme svá nejtajnější přání kouzelnému stromu pohádkovníku. Zpívali jsme se Zorou Jandovou a Petrem Ševčíkem z Rádia Junior, smáli se u divadelních představení, soutěžili a o půlnoci už jsme byli opravdu rádi, že můžeme jít na kutě. A i to jsme zvládli v rozhlase, spali jsme přímo v místnostech, kde se jindy pracuje. Postupně vám zde, na stránkách Rádia Junior, ukážeme několik fotografií.

Nám všem se tato dobrodružná noc moc líbila a už se těšíme, že si ji za rok zase zopakujeme. A třeba se k nám přidáš i ty!

autor: Tereza Svobodová
Spustit audio

Pusť si video