Herečka Ivana Uhlířová zazářila v živě čteném Hajajovi. Podívejte se na video

30. srpen 2021

Talentovaná herečka Městských divadel pražských dvakrát získala Cenu Alfréda Radoka. Jak si poradila s živým čtením pohádky plné citoslovcí, výkřiků a podivných zvuků?

Ivana Uhlířová chtěla odjakživa kreslit a stát se malířkou. Náhoda tomu chtěla a místo výtvarného kroužku začala chodit do „dramaťáku“. Jak k tomu došlo? Pusťte si audio rozhovoru a dozvíte se to.

Speciální humor

Když si vybírala střední školu, podala si přihlášku na konzervatoř v Ostravě. Na přijímací zkoušky si ale nic nepřipravila, protože nevěděla, že se to dělá. Když se jí zeptali, jestli umí odrecitovat alespoň nějaký text, odpověděla, že ani to ne.

Herečka Ivana Uhlířová

A přesto se na školu dostala. Jak to? „Ve čtvrťáku jsem se pak dozvěděla, že mě vzali pro ‚speciální humor‘,“ vzpomíná teď se smíchem. Už během studií začala hrát v Divadle Petra Bezruče a v šestnácti letech tak měla plat a sama bydlela v bytě v Ostravě.

Pssst! Knihovnická pohádka

Příjemný rozhovor Ivany Uhlířové a Jakuba Voříška zakončilo speciální vyprávění pohádky skřítka Hajaji. Ivana živě ve studiu přečetla příběh Pssst! aneb Knihovnická pohádka ze seriálu Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky, který napsala Tereza Verecká.

Jak se jí to povedlo? Nebudeme vás napínat a prozradíme, že to byl doslova herecký koncert gest a zvuků. Byla prostě skvělá! Pusťte si video a uvidíte sami :-)

Zajímavé rozhovory s hvězdami Městských divadel pražských v rámci živě čteného Hajaji vysíláme od 30. srpna do 5. září. Postupně je všechny najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související