Jak se pejsek učí cestovat

29. srpen 2013

Ve čtvrtek 29. srpna jsme navázali na naše čtvrteční výlety do psího světa v Klubu Rádia Junior. Našimi hosty byli cestovatelé Vítek Kalus a jeho bišonek Bubla.

Vyprávěli o svých cestách po Evropě a o tom, jak se pejsek učí cestovat. Podle předpisů Evropské unie má Bubla pas i zdravotní knížku. Povinně má v batůžku kapky proti blechám a klíšťatům, sprej na poranění, mazání na tlapky, oční kapičky proti prachu cest a hřebínek, kdyby se do jeho kudrnaté srsti něco připletlo.

Vítek s Bublou spí rádi ve spacáku pod širákem a vzpomínali, jak utíkali před mořským přílivem. Na trajektu Bubla honil racky a zabloudil v londýnském metru. Příští rok se oba cestovatelé chystají na sever a jih Evropy. Jejich heslo je: když spát, tak v suchu!

Čtvrteční hádačka tohoto týdne
Naši hosté vyprávěli o svých zážitcích na cestách do Anglie. Napište si tento název země anglicky a zakroužkujte první písmeno. Už máte první čtyři písmena ke slovu, které složíte v pátek večer hned v úvodu Klubu Rádia Junior, až se dozvíte nápovědu k písmenu pátému. Tak přijďte k rádiu včas!

Spustit audio