Jaká překvapení můžete zažít při cestování?

2. listopad 2015

V úterním Klubu Rádia Junior byli hosty dva studenti z Rakovnicka Eliška Vlachová a Tomáš Laňka.

Jsou to cestovatelé dobrodruzi, vydávají se na cesty s batohem a bez předem vytýčené trasy. A když jsem se jich zeptala na největší zážitek z Indie. Eliška se zamyslela: „Největší?“

A pak vyprávěla: „Největším zážitkem bylo setkání se slonem indickým v mále vesničce jménem Hampi. Vesnice byla známá především nádhernými chrámy, které byly všude kolem. A v jednom takovém chrámu bydlela slonice Lakshmi.

Setkání se slonicí Lakshmi

Každé ráno se chodila koupat do řeky. Samozřejmě ne jen tak sama, ale se svým mahútem, to je člověk, který slona cvičí, koupe ho, krmí a celkově se o něj stará. A právě v řece jsme se s Lakshmi uviděly poprvé. Okamžitě jsem se do ní zamilovala. Byla jsem z toho setkání tak nadšená, že si toho všiml i její mahút, který mi nabídl, že můžu jít do řeky s ním a slonici pořádně vykartáčovat. A tak jsem bez váhání kývla.

Když jsme Lakshmi vykoupali, tak se mě mahút zeptal, jestli chci také vykoupat – souhlasila jsem. Lakshmi se zvedla, nasála vodu do chobotu a pěkně mě „osprchovala“. Ještě pár dní jsme takhle za Laksmi chodili. Nosili jsme jí banány a jablíčka. Bohužel jsme v Hampi nemohli zůstat dlouho. Lakshmi se s námi rozloučila tak, že nám dala chobot na hlavu jako požehnání a my jsme pokračovali na naší cestě dál.

Nikdy na ní nezapomenu! Dokonce jsem si ji po příjezdu domů nechala vytetovat na záda.“

Více si poslechněte v záznamu z vysílání Klubu Rádia Junior.

Spustit audio