Jana v říši květin. Co překvapivého zjistila?

21. květen 2019

Víte, že existují květiny, které smrdí a dokonce i takové, které se hýbou a loví hmyz? V sobotním Klubu Rádia Junior jsme se vypravili do botanické zahrady na pražském Albertově zjistit, co všechno teď v květnu kvete.

Moderátorka Jana Rychterová se vydala za botaničkou Věrou Hroudovou. Probraly spolu třeba květinové rekordy. Jana tak už teď ví, proč ochideje patří mezi nejdéle kvetoucí rostliny a proč mají tak krásně barevné květy. Ptala se i na to, která květina nejvíc voní, nebo která je naopak největší smraďoch rostlinné říše. Toho smraďocha vám prozradíme – je to zmijovec titánský, který vypadá jako… No, to si poslechněte sami.

A jak je to s tím letošním květnem? Je opravdu tak studený, jak dospělí tvrdí? Co si rostliny počnou, když mrzne? A proč mráz některým rostlinám květy poškodí a některé se dovedou mrazu bránit? To všechno se dozvíte, když si pustíte tenhle díl Klubu Rádia Junior.

Věra Hroudová nám taky ukázala, jak to vypadá, když kytka loví! Je to úplně jak z nějakého sci-fi filmu. Podívejte se na video.

Spustit audio