Věk: ročník 1969
Proč jste si vybrala práci právě v rozhlase? Protože mě příroda obdarovala schopností komunikovat s lidmi a navíc mám – pokud mohu sama sebe posoudit – poměrně optimistickou povahu. Snad to funguje…
Dosavadní kariéra: Pedagogická fakulta mi dala hlavně jazykové a hudební vzdělání. Krásná byla práce s dětmi na Základní umělecké škole. Také působení v soukromém rádiu hned po revoluci pro mě bylo velkým poučením. A jak to v naší profesi bývá, s přibývajícími zkušenostmi jsem si dovolila ucházet se o práci v rozhlase. V tom pardubickém působím od jeho vzniku v roce 2002.
Pracovní náplň: Kromě vysílání jsem autorkou několika rubrik, což osvěžuje mou pracovní náplň. Komu se podaří vystoupat až k hodinám pardubického zámku, sledovat výrobu bonbónu z rakytníku nebo si pravidelně dávat rande s herečkou Pavlínou Filipovskou, či spisovatelkou Irenou Fuchsovou.
Zájmy a záliby: Možná to zní omšele, ale mám to štěstí, že moje práce patří mezi mé velké koníčky. Proto v ní trávím poměrně dost času. Ale ne tolik, abych si neudělala čas na rodinu, přátele a „můj“ les, kam tak ráda chodím.
Všechny články
-
Kuchař a zmrzlinář Karel Kopecký v Klubu Rádia Junior
Karel se naučil vařit v Anglii. Na svém kulinářském umění si dává záležet, ale nejlepší je stejně jeho kopečková zmrzlina. Minulou neděli za ni dokonce získal ocenění.
-
Z podzimních hub se dá uvařit ledacos, dokonce i víno
Ucho Jidášovo, pýchavka nebo václavky jsou výborné houby, které najdete v přírodě až do zámrazu. Což platí také o nejznámějších hřibovitých houbách, které patří mez...
-
Nejdřív přesný nákres, potom tvarování. Na pořádný 3D dort dvacet hodin stačit nebude
Cukrářka Veronika Hromádková z Luže našla zalíbení v 3D dortech. Na svatého Václava by ale upekla buchty s mákem a se švestkami podle receptu od své babičky.
-
Nechte celer v zemi, teď tvoří největší bulvy. A pastiňák je ještě otužilejší
Otrhávat listy celeru nebo ne? To je častý dotaz posluchačů na pardubického zahradníka Františka Hlubockého. Podle něj jsou listy v tomto období ještě potřeba.
-
Levanduli zasadila původně spíš jako plevel. Stačí ji správně střihat, květináč jí ale neprospívá
Kdy a jak se má stříhat levandule, aby v létě krásně kvetla? A jaké druhy existují? Své zkušenosti nám teď předává pěstitelka této voňavé byliny Olga Pospíšilová.
-
Není to UFO, ale ISS. Průlet vesmírné stanice je vidět pouhým okem
Mezinárodní vesmírná stanice vypadá na nočním nebi jako jasně zářící tečka, která letí svižným tempem od západu k východu. Celé můžete pozorovat na nočním nebi až 7 minut.
-
Naordinujte si elixír mládí z bršlice. Je to nedoceněná bylina nabitá vitamíny
Jednou z velmi běžných bylin, které najdeme v přírodě i teď na podzim, je bršlice kozí noha. Podle bylinkářky Radky Svatošové je to doslova elixír mládí.
-
Chcete se trvale zbavit chloupků? Nečekejte. Na šediny je totiž i laser krátký
Chlupaté nohy, podpaží a dokonce knírek, to byl u žen ještě před revolucí běžný jev. Po otevření hranic se ale rychle začaly hledat možnosti, jak se ochlupení zbavit.
-
Dívka rozdává se svými borderkami radost. Jezdí do školky i do hospicu
Tereza Novotná vystudovala zemědělskou školu, obor veterina. Teď jezdí za dětmi do mateřských škol i za těžce nemocnými lidmi, kterým se svými psy rozdává potěšení.
-
Tanečnice a lektorka tance Aneta Krejčík Plšková v Klubu Rádia Junior
Aneta si vyzkoušela různé styly tance od latinsko-amerických, standardních přes Street Dance až ke Contemporary. Zajímá se o historii a ráda píše. Moderuje Jitka Slezáková.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »