Josef Rosol a Konrád Sliz. Podivuhodné vyprávění z jedné prapodivné továrny

23. září 2023

Pusťte si příběh, ve kterém pasty na zuby a gumoví salamandři umí mluvit, lidé nemají vlastní názor a to vše směřuje k jedné velké katastrofě, pokud všichni rychle nezačnou spolupracovat.

Mycí gely, pěny na holení, krémy a lepidla na boty, gumové medvídky, vynikající pudinky… To všechno a mnohem víc vyrábí s láskou a podle léty ověřené receptury továrník Josef Rosol ve svém rodinném podniku s názvem Rosolovy tradiční želatiny. Zaměstnanci pracují pilně jako včeličky a zákazníci jsou navýsost spokojeni.

Hrají: Robert Mikluš, Ondřej Brousek, Jiří Lábus, Tereza Dočkalová a další
Napsala: Barbora Haplová
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: 2020

Zdá se, že ve městečku panuje naprostá idylka. Co se však stane, když se najednou objeví muž jménem Konrád Sliz, který tvrdí, že polovina továrny patří jemu? Snad to nenaruší Žouželův tradiční pětiboj, soutěž, ve které se rozhoduje o tom, jaký z Rosolových výrobků je ten nejpružnější, nejrychlejší či nejpohotovější!

Herci a herečky z této rozhlasové pohádky skoro všechny zvuky z příběhu vytvářeli ústy přímo ve studiu. V kombinaci s bohatým a pestrým hudebním designem, ve kterém jistě rozpoznáte odkazy na nejznámější filmové melodie, vzniklo originální a barvité vyprávění.

Pusťte si i další pohádky a dobrodružné příběhy na našem webu.

Nalaďte si Rádio Junior online.

Něco pro rodiče: 
Další krásné příběhy pro děti a mládež najdete ke koupi na radioteka.cz

Spustit audio