Každý večer jsem brečel, zavzpomínal Ondřej Brousek při natáčení nové hry Holky nesnáším!

16. červen 2020

Jak vzniká rozhlasová hra? Podívejte se do zákulisí natáčení příběhu Holky nesnáším!, který uslyšíte na Rádiu Junior už 20. června v 10:00.

Desetiletý Raoul si připadá jiný než ostatní. Přišel o maminku a občas ho popadne vztek na celý svět. Má rád spoustu věcí: hru na klavír, fotbal, svoje kámoše a zmrzlinu. Co ale nesnáší, jsou domácí úkoly a holky. A taky to moc neumí s dospělými, kteří by mu chtěli pořád mluvit do života.

Díky klavíru se může vybít a zapomenout na všechno, co ho trápí. Jestli si ale nezlepší známky, nebude moct studovat na hudební konzervatoři. O tom všem vypráví nová rozhlasová hra. A my jsme se s kamerou vypravili na její natáčení.

Při natáčení nové rozhlasové hry Holky nesnáším! bylo veselo.

Každý večer u piana brečel

Herec Ondřej Brousek, který si zahrál Raoula, říká, že malého hrdinu v některých věcech poznává. I on se jako dítě hlásil na hudební školu a je skvělý hráč na klavír. V rozhlasové hře ale uslyšíte spíš ty pasáže, kdy se na klavír rozcvičoval a sem tam se mu něco nepovedlo. Ve videu se se přiznal, jak v dětství cvičení nenáviděl a dokonce kvůli němu i často plakal.

Režisérka hry Bela Schenková si Ondřeje pochvalovala: "Je to skvělý herec a taky muzikant. A navíc je hravý a ochotný bez reptání plnit všechny představy, které v nás text probouzel.“

Premiéra na Rádiu Junior

Francouzská spisovatelka a scénáristka Mariannick Bellot, kterou mohou dospělí posluchači znát jako autorku rozhlasové hry Akvárium, napsala Raoulův příběh pro stanici France Culture v roce 2013.

Od té doby vyšel také jako kniha pro děti. V překladu Elišky Závodné teď malý klavírní génius dostane šanci oslovit i české publikum a to v sobotu 20. června 2020 v 10:00 ve vysílání Rádia Junior a pak sedm dní na našem webu.

autor: kpe

Pusť si video