Klub Rádia Junior navštívila kuřátka

2. prosinec 2014

Jak to, že jsou ta kuřátka tak hodná? Ptali jste se hojně při čtvrtečním Klubu Rádia Junior.

Naším hostem byla paní Monika Dostálová a s ní přijela dvě odrostlá kuřata - ryšavá slepička a černý kohoutek. Všichni znáte, jak jsou kuřátka i slepice čilá zvířata. Naši hosté ale vzorně seděli na stole a nechali se drbat za krkem a hladit. Dokonce pózovali posluchačům Klubu Rádia Junior.

My jsme vám tu záhadu ovšem objasnili. Monika Dostálová, kromě toho, že se svou rodinou chová stovku zvířat a všechny považuje za parťáky a kamarády, je učitelkou v mateřské školce. A tak jsou její zvířátka zvyklá na děti i na to, že musejí nějakou chvíli vydržet být hodná. Ve školce je totiž zlobení zakázáno, jak si jistě taky ještě vzpomínáte.

Děti v Moničině školce mohly například vidět, jak roste kohout – od čerstvě vylíhnutého kuřátka až po dospělého samce s pořádným hřebeniskem na hlavě. Vědí, že had je hladký a jemný. Vědí, že ovečka není ten pravý kamarád pro poníka, že morčata jsou býložravá, takže nezbaští třeba myšku nebo pískomila. Vědí i to, že kozy jsou neuvěřitelně vynalézavé a občas se projedou i na koníkovi.

Pokud jste poslouchali ve čtvrtek 27. listopadu Klub Rádia Junior, víte už o Moničiných zvířatech taky hodně. A pokud jste to nestihli, šup do archivu Rádia Junior.

Spustit audio