Králíci - poslali závěrečné foto

11. září 2014

Králíci splnili závěrečný úkol!

Koordinátor týmu: Olga Kačenková

Třídní kolektiv: ZŠ Tuchlovice, 4. třída, žáků 24

Zvolené hrací týmové jméno: Králíci. Řekli jsme si, že budeme Králíci (s dlouhýma ušima), aby se Ušoun u nás cítil dobře. A třeba se staneme přes prázdniny z Králíčků krály :-) Těšíme se na první úkol!

Vaše fotografie: splněno

Králíci

Plnění úkolů:

1) POZOR, POZOR! Tým má splněný první úkol!
Napsali nám k tomu: Při výběru nějaké zajímavé stavby, kterou s Ušounem navštívíme, jsem měl ihned jasno. S maminkou jsme se chystali na výlet do Muzea motocyklů v Křivoklátu a při té příležitosti jsem si řekl, že se vyfotíme s Ušounem u hradu. Já sám už ho navštívil několikrát a moc se mi na hradě líbilo. Proto jsem tam vzal na výlet i Ušouna a nechal se s ním zvěčnit. Ušoun se chtěl hrozně moc vyfotit před věží, protože má na hlavě podobnou anténku. Vypadá celkem spokojeně. Co myslíte? S pozdravem Adámek a Ušounek

1.úkol za soutěžní tým Králíci. Úkol plnil soutěžící Adam Widemann.

2) Druhý úkol splněn!
Už druhým rokem chodím dvakrát týdně bruslit do in-line oddílu a tréninky máme i přes prázdniny. Vzal jsem Ušouna na jeden trénink s sebou. Ušoun si chtěl bruslení vyzkoušet, ale protože neměl helmu a chrániče, mohl se jenom dívat. Aby mu to nebylo líto, trochu jsem ho svezl. Fanda

Králíci - úkol číslo 2

3) Třetí úkol splněn.
Třetí úkol - vynález, který usnadňuje denní život. Přemýšlela jsem nad nejlepším vynálezem a myslím, že nejlepší vynález je doprava - vlak, auto nebo letadlo. Lidé dopravu používají denně, šetří nám čas a nohy. S Ušounem jsem se fotila na vlakovém nádraží, kde to zajímalo i pana výpravčího a ochotně se se mnou a Ušounem vyfotil. Zdraví vás Natálka Chloupková.

Králíci, Ušoun a vlak

4) Čtvrtý úkol splněn
Dobrý den, posílám fotografii do 4. kola Ušounovy štafety. Když se k nám Ušoun přistěhoval, prozradil nám, že nejraději ze všech zvířátek má pejsky. Jsou nejlepšími přáteli, jsou mílí, hodní a milující, ale když je třeba, chrání své páníčky i za cenu svého ohrožení. Proto jsem se rozhodla seznámit Ušouna se svými plyšovými pejsky. Okamžitě se z nich stali nejlepší přátelé :-)
Sára

Králíci, 4. úkol

5) Pátý úkol splněn!
Ahoj rádio, jmenuji se Lucka Hrdličková a asi jako každý z mých kamarádů jsem netrpělivě čekala na svůj úkol s Ušounem. V sobotu jsem se vrátila z dovolené s rodiči a v pondělí měla pro nás (mě a mojí sestru) babička a děda připravené překvapení. Výlet, ale ne ledajaký!!!
Výlet pro nového člena rodiny. Když jsem si tedy přečetla, že můj úkol je vyfotit se s nějakým zvířetem, byl to pro mě šťastný okamžik, že zrovna na mě vyšel tento úkol! Bez váhání jsem hned věděla, s kým Ušouna vyfotím. Naším novým členem rodiny se nestal nikdo jiný než naše malé štěně, fenka Maltézáčka, která se také stává ihned součástí naší soutěže. Je to láska na první pohled :-)

Králíci, úkol č. 5

6) Šestý úkol splněn:
Ahoj rádio Junior, napadlo mě, že by si děti mohly užít ještě zbytek prázdnin plného sluníčka. Proto jsem se přeměnila v UŠATOU ČARODĚJNICI a začarovala jsem Ušouna ve SLUNÍČKO, aby nám všem pěkně hřálo a mohli jsme se ještě koupat a užívat letních radovánek.

Králíci, úkol č. 6

Moc všechny zdraví ušatá Čarodějnice MÍŠA a Sluníčko UŠOUN :-) a přejeme všem hodně zábavy a slunečný zbytek prázdnin...

Králíci, úkol č. 6

7) Sedmý úkol splněn:
Dobrý den!
O prázdninách jsme si užívali spousty koupání. Bohužel zrovna tento týden se počasí moc nevytáhlo, a tak jsme Ušouna do rybníka vzít nemohli.
Téma voda jsem tedy pojala po svém, "po učitelsku". Ušouna jsem vzala do práce, ukázala mu model molekuly vody H2O, doma jsme mu ukázali, jak se při vaření voda přeměňuje na páru a v mrazáku viděl led.

Králíci, úkol č. 7

Pořád to ale bylo nějak málo, tak jsme na neděli kvůli Ušounovi naplánovali výlet do Mariánských Lázní. A tam si konečně užil vody dost, i v chladném počasí. Obdivoval Zpívající fontánu, fotil se u mnoha dalších fontán a jezírek, ucucával nám minerální vodu z pítek, strkal ručku do pramenů, ale nejvíc, nejvíc byl nadšen na vodním hřišti u Prelátova pramene. Pomáhal zvedat stavidla, díval se, kde se točí který mlýnek, a pumpoval vodu pomocí Archimédova šroubu. Fotky mu dáme do deníčku, teď posíláme jen dvě - ze školy a s Archimédovým šroubem u Prelátova pramene. Úkol plnila koordinátorka Králíků Olga Kačenková, foto Lída Kačenková, Petr Kačenka.

Králíci, úkol č. 7

8) Osmý úkol splněn:
Dobrý den, týden, kdy jsem měla Ušouna já, jsem byla doma a jezdili jsme na výlety. Vyfotit se s rostlinou rozhodně nebyl problém, spíš je problém vybrat z fotek jen nějakou. Nejvíce se mi asi líbí ta, kde jsme s Ušounem a květinovou výzdobou na Slunečním náměstí v Praze, kam jsme se vydali na výstavu modelů ze stavebnice Merkur. Ušounovi se nejvíce líbil výlet do Prahy na festival Letní Letná. Nejprve jsme spolu viděli pohádku o Kocourkově, a pak jsem vzala Ušouna do Ušounovy čítárny!

Králíci, úkol č. 8

Nejvíc se mu líbilo válet se po vaku se svojí podobiznou, což jsme také hned s mamkou zdokumentovaly. Rádio Junior zdraví Lída Kačenková.

Králíci, úkol č. 8

9) Devátý úkol splněn:
Ahojte,
já, Ušoun Rušoun vás všechny zdravím z pobytu u Fandy Vondráčka. Dnes jsme společně s ním a se slečnou Červenou Karkulkou měli premiéru známé pohádky, ve které jsem si zahrál vlka alias babičku. František se mne ptal: "A proč máš tak velké uši, babi?" A víte, co jsem mu odpověděl? No přece: "Protože poslouchám Rádio Junior...".
Všichni jsme si týden moc užili, ochutnal jsem třeba i švestkové knedlíky a vaječnou placku, byl jsem na výletě v ráji plyšáků a taky na kole v Lánech. Tak pápá.

Králíci, úkol č. 9

Závěrečný úkol splněn:
Dobrý den,
posíláme závěrečné foto. Stýská se nám po prázdninách a sluníčku, a tak jsme si jedno udělali :-)
Králíci z Tuchlovic

Králíci splnili závěrečný úkol
autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video