Není to nebezpečné, děti jsou gumové, říká trenérka krasobruslení

16. říjen 2021

Kdo je větší nervák na závodech? Trenérka Hana Křivová, nebo její dcera Viktorie? A jak se člověk ke krasobruslení dostane?

Každý, kdo se chce profesionálně věnovat krasobruslení, musí pravdu tvrdě trénovat. Jak se člověk k bruslení dostane a dá se to skloubit se školou, koníčky a kamarády? Na to se Jirka Kohout zeptal krasobruslařky Viktorie Křivové a její trenérky a zároveň maminky Hany Křivové.

Krasobruslařská rodina

Viktorie se k bruslení dostala díky mamince, která tomuto kouzelnému sportu také jako dítě propadla. „Chtěla jsem mít tu holčičku, tu princeznu, která bude bruslit a budu si jí opečovávat, česat, to byla moje představa,“ svěřila se Hanka. Viktorii brala na stadion už odmalička a té se tam moc líbilo. „Nemusela ji tedy nějak nutit nebo přemlouvat. Sama šla na led, sama bruslila a sama makala,“ vysvětlila maminka a trenérka v jedné osobě.

V rodině Křivových se talent pro bruslení dědí. Hanka si ale musela před rodiči svou lásku obhájit. Její mamka moc dobře věděla, jaká je to dřina, a tak moc nechtěla, aby dcera vyrůstala na ledě.

Není to nebezpečné?

A není krasobruslařský výcvik u malých dětí nebezpečný? Podle Hanky ne. „Děti jsou gumové,“ směje se.

Rozhodně je to ale dost náročné. Co bylo pro Viktorii nejtěžší? „Asi naučit se ty kroky nejdříve a pak ty skoky,“ říká.

Jak se malé děti učí bruslit? Jak s krasobruslením začít a na co se připravit? Poslechněte si celý rozhovor

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jiří Kohout , kpe
Spustit audio