Letecká fotografie do každé rodiny. Česko z nebe obsáhne všechny obce

24. srpen 2022

Celou republiku můžete už teď poznat z ptačí perspektivy. Zatím to jde po jednotlivých okresech. Nová série knih míří do ještě většího detailu.

„Zjistili jsme, že jednotlivé obce tíhnou k tomu, aby v knize byla jim co nejbližší oblast. Prostě bližší košile než kabát. Proto se teď specializujeme na jednotlivá města. Znovu plánujeme pokrýt celou zemi a úplně všechny obce,“ ujišťuje Blanka Imramovská z CBS Nakladatelství.

Vysokomýtsko a okolí z nebe

Těsně před dokončením už je publikace, které budou dominovat Vysoké Mýto a Choceň. Ale v knize se najdou i menší obce z této oblasti. „Mýto je historické město s mnoha krásnými památkami. Má na plochu největší čtvercové náměstí v republice. Choceň má zase nádhernou přírodní rezervaci Peliny,“ popisuje projektová manažerka Jana Bartáková.

Vysoké Mýto z nebe

„Pohled z ptačí perspektivy je úplně jiný, než když přímo na těch místech stojíte. I když někde lidé žijí, tak to z výšky nemůžou poznat. Z nebe pořídíme tisíce fotografií a z nich vybíráme kolem stovky snímků, které jdou do publikace. Naštěstí na tuhle práci máme skvělou redaktorku. Kniha by měla vyjít do Vánoc,“ potvrzují obě dámy s tím, že po Vysokomýtsku následuje Moravskotřebovsko.

Kromě toho nakladatelství ve spolupráci s amatérskými fotografy pokračuje v projektu Čarovné Česko. „Nově jsme připravili třeba i Čarovné Železné hory. Tahle publikace brzy vyjde. Místní fotografové kolikrát hodiny leží v trávě, aby zachytili správný okamžik a získali nádherný snímek. Chceme lidem ukazovat jejich okolí v jiném světle a pohledu,“ dodává Imramovská.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související