Na festivalu komiksů po nás chtěli písničku z pohádky, byla jsem z toho na větvi, směje se Ivana Andrlová

2. červenec 2024

Jaké bylo natáčet slavné pohádky a která princezna ji bavila nejvíc? A proč její pohádky vnučku nezajímají? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Denisa Kimlová ve studiu přivítala oblíbenou herečku Ivanu Andrlovou. Probraly spolu nejen pohádky, ve kterých Ivana hrála, ale i to, jak se cítí v roli babičky.

Hlídací babička

Ivana Andrlová ráda tráví čas se svou vnučkou. „Děláme spolu všechno možné. Moc ráda pomáhá v kuchyni, ale nejraději ze všeho kreslí a maluje," pochvaluje si herečka.

Má ale její vnučka ráda pohádky, ve kterých Ivana před lety hrála? „Ono ji to moc nezajímá,“ překvapuje. „Prostě mě vidí tak, jak mě vidí v reálu. Já jsem pro ni její babička. Nějaká ta mladá paní tam, vypadající jinak než já, ji poměrně dost nezajímá,“ směje se.

Ivaniny pohádky nevyhledávala ani její dcera. Asi podvědomě cítila, že to kvůli nim není maminka často doma, když musí natáčet. Jediná pohádka, kterou měla ráda, byla Za humny je drak.

Ivana Andrlová a Jan Čenský

Vzpomínky na legendy

Během kariéry Ivana pracovala s hereckými legendami, jako byl Vladimír Menšík, Stela Zázvorková nebo Miloš Kopecký. „Mám na to krásné vzpomínky a velmi si vážím, že jsem se s těmi lidmi mohla setkat. S některými jsem dokonce byla i v přátelském vztahu.“ říká.

„Trávili jsme spolu daleko víc času, než herci teď,“ popisuje. „Dnes je taková doba, že když se někam jede, ať už na zájezd s divadlem nebo na nějaké natáčení, tak si všichni sednou do auta a polovina z nich okamžitě usne. Druhá polovina si vezme mobil a něco dělá. A my jsme si celé ty cesty povídali. Bylo to jiné a jsem ráda, že jsem to zažila.“

I komiksáci si zazpívají

I když se stále točí nové a nové filmy a dnešní děti vyhledávají spíše jiné příběhy, na pohádky s Ivanou Andrlovou lidé nezapomínají. Zvláště oblíbená je hudební pohádka Za humny je drak. „Nedávno jsme byli pozvaní do Brna na Comic-Con,“ popisuje pro ni překvapivou příhodu.

„To je festival komiksů. Byli tam světové hvězdy. My jsme měli besedu a tihle lidé, kteří se zajímají o komiksové postavičky, nás požádali, abychom zazpívali tu písničku (z pohádky za Humny je drak) a všichni zpívali s námi. Tak z toho jsem byla na větvi,“ vzpomíná s úsměvem.

Kterou svou princeznu má Ivana Andrlová nejraději? I to se dozvíte, když si poslechnete celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

autoři: Denisa Kimlová , Anežka Dvořáková , kpe
Spustit audio

Související