Nejslabší máte padáka! „Dostala jsem se do povědomí diváků. Ale vlastně nevím, jestli jsem za to ráda,“ svěřuje se Zuzana Slavíková

31. srpen 2022

Když začínala moderovat pořad Nejslabší máte padáka, musela vysvětlovat, že je to pouhá role. Že musí být zlá. Jakou profesi dělala v rozhlase? Proč měla panický strach z mikrofonu? A jaká je jako babička? Poslechněte si celý rozhovor Aleše Cibulky.

Pořad Nejslabší máte padáka odstartoval její velkou popularitu. „Jsem z herecké rodiny, tak jsem to moc neprožívala,“ vzpomíná Zuzana Slavíková. „Dostala jsem se do povědomí diváků, ale vlastně nevím, jestli jsem za to ráda. Mám ráda klid a samotu. Moc nepotřebuji společnost. A je pravda, že lidé mě tenkrát hodně poznávali.“

„Jsem také velká trémistka. A když jsem vystupovala na divadle a z publika jsem zaslechla „Padák“, byla jsem o to víc nervózní. Tatínek mi říkal, že jsem si nezvolila dobře povolání, ale já to miluju,“ přiznává herečka. „Dnes mě lidé poznávají spíše podle hlasu, mám ten specifický chrchlák a dnes po těch 20 letech už mě to vlastně těší,“ uzavírá Zuzana Slavíková.

autoři: Aleš Cibulka , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.