Nuda? Sepiš si, co chceš podniknout.

22. červenec 2014

Trápí tě o prázdninách nuda stejně jako Sofču? Přečti si, co jí poradila psycholožka Milena.

Hrozně mě trápí nuda, nemám co dělat. Táta pracuje od rána do večera, máma dělá takové věci, které jsou pro mě hrozně nudný! Nudím se i ve svém pokoji, jen kreslím, hraju si a čtu si. Na mobilu a tabletu nemůžu hrát, protože tablet nemám a mobil mám rozbitej. Na počítači už se hrozně nudím, jen někdy si zahraju jednu hru, ven můžu chodit jenom na balkon nebo před dům. Jak se mám zabavit?

Sofča

Ahoj Sofčo,
to mě mrzí, že si zatím léto neužíváš, ale to se může rázem změnit! Prostě si řekni, že tohle léto bude fajn a přemýšlej o tom, co by tě bavilo. I když se tvoje možnosti zdají omezené, rozhodně se dá nějaká zábava najít. Navrhni třeba mámě nějakou aktivitu, která by tě bavila a mohly jste ji podnikat společně. Nebo se zeptej, jestli bys nemohla chodit někam na kroužek.

A co sousedi v okolí, nemají děti v podobném věku, se kterými by sis mohla hrát? Nebo není v okolí nějaká banda dětí? A co třeba kamarádky, nepřijedou domů aspoň na pár dní? A nenajde se nějaká činnost, kterou jsi vždycky chtěla dělat, ale přes školní rok jsi na ni neměla čas?
Zkus si udělat třeba seznam toho, co bys mohla podnikat, a zkus to navrhnout mámě! Myslím, že najdete něco, co byste mohli podniknout!
Držím palce, ať se léto nakonec vyvede a vše se v dobré obrátí!

Měj se moc fajn, ahoj Milena

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Pusť si video