Povídání o ochraně zvířat

27. srpen 2013

V úterý 27. srpna jsme byly v Klubu Rádia Junior samé holky a debatovaly jsme na téma ochrany zvířat. Našimi hosty byly Yvona a Denisa a jejich fenky Sofie a Baboo.

Yvona a Denisa jsou kolegyně ze společnosti Home4Pets, která pomáhá činy zvířatům v nouzi a radou lidem. I vy se můžete obrátit na H4P@centrum.cz nebo na www.home4pets.cz. Řekly jsme si, že asi největší problém jsou štěňata a koťata, která přicházejí na svět ve velkém množství a je jich mnohonásobně více než lidí ochotných a schopných jim zajistit dobré zacházení, bydlení a lásku na celý život. Útulky jsou plné odmítnutých nebo opuštěných zvířat.

Pejsek zachráněný z klece množitele se v novém domově nemůže nabažit slunce.

Dozvěděli jsme se, jak postupovat, když máme podezření, že je někde týrané zvíře. Vždy přivoláme policii, která spolupracuje s orgány ochrany zvířat a naše oznámení by měla prošetřit. I když tyto věci musejí vyřešit dospělí, i posluchači Rádia Junior chtějí vědět, jak se v takové situaci zachovat.

Úterní hádačka tohoto týdne
Zapište si první slovo ze dvou, jimiž jsme nazývali úterní téma Klubu Rádia Junior. Zakroužkujte první písmeno prvního slova.

Spustit audio