Přestupkové oddělení se stěhuje. Pardubičtí strážníci budou řešit pokuty u nádraží

27. leden 2020 08:10

Přestupkové oddělení pardubické městské policie se stěhuje z Pernerovy ulice na náměstí Jana Pernera. I když oba názvy odkazují ke stejnému člověku, ulice je v centru města a náměstí u vlakového nádraží. Právě tam budou muset nejpozději od poloviny února chodit lidé, aby vyřešili spáchaný přestupek.

„Stěhujeme se hlavně z důvodu větších prostor,“ vysvětluje Naděžda Snopková, vedoucí přestupkového oddělení pardubické městské policie. Na místě je čilý ruch, vše se skládá do krabic a odváží auty na nové místo.

Čtěte také

Ztaím se při řešení pokut nic nezměnilo. „V Pernerově ulici to bude dobíhat a na výzvách je adresa Pernerovy ulice, ale tisknou se nové výzvy a od 1. února už bude na výzvách náměstí Jana Pernera, tam je 15 dní k vyřešení, takže to určitě bude dobíhat do 18. nebo 20. února do Pernerovy ulice a od této doby by se to mělo řešit už na nové adrese,“ říká Snopková.

Nové místo bude hned vedle vlakového nádraží v bývalém bytovém domě, který byl původně určen k demolici. „Stěhujeme tam přestupkové oddělení, bude tam pro nás víc místa. Trošičku se bojíme, že se to lidem bude plést, tak říkáme, že místo k bronzové soše aviatika Jana Kašpara budou lidé chodit k soše Jana Pernera,“ říká mluvčí městské police Jiří Sejkora.

Strážníci pardubické městské policie stěhují přestupkové oddělení na novou služebnu

Z původního místa se stěhuje vše: skříně, stoly, krabice, šanony a se stěhováním pomáhají všichni. „Na přestupkovém oddělení pracuje osm lidí, z toho jsou čtyři strážníci určení k řešení přestupků a čtyři, kteří pracují v kanceláři a zpracovávají administrativu celé městské policie,“ uzavírá Snopková.

Minimálně jedno okénko přestupkového oddělení bude v Pernerově ulici otevřeno do poloviny února. Od začátku února ale už budou moci lidé chodit i na náměstí Jana Pernera.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související