Rádio Praha

22. květen 2014

Také dnes vám představíme další stanici Českého rozhlasu. Tentokrát ale dostanete i jazykovou průpravu. Tak pozorně poslouchejte, ať víte, co si máte zapsat za uši.

Věděli jste, že Český rozhlas má stanici, která umí mluvit šesti jazyky?
Skutečně, ale nebojte, budeme dále pokračovat v češtině, ale stejně mi to nedá a musím se zeptat - znáte všechny tyto další jazyky? Tak schválně:
španělština, němčina, francouzština, angličtina, ruština.

Tak takhle šikovní jsou na stanici, která se jmenuje: Český rozhlas - Rádio Praha.
Tahle stanice je zvláštní nejenom tím, že vysílá ve více jazycích, ale také tím, pro koho vysílá. Její zprávy jsou určené hlavně lidem, kteří žijí v zahraničí. Informují je o tom, co se zrovna děje v České republice. Kromě zpráv si na ní naši krajané v zahraničí naladí také například hudební pořady, dokumenty nebo pořady o cestování po Česku.

Možná si říkáte, proč existuje speciální stanice, která vysílá do zahraničí, když v době internetu můžete naladit téměř jakoukoliv stanici Českého rozhlasu kdekoliv na světě. To je pravda, i k nám do Rádia Junior píšou malí i velcí posluchači třeba z Ameriky, Kanady nebo Nizozemí, ale to všechno jsou lidé, kteří umí česky. A teď si představte, že by se vaše rodina přestěhovala třeba před 100 lety do Španělska, vy už byste česky moc nerozuměli, ale pořád by vás zajímalo, co se děje v zemi vašich praprababiček a prapradědečků. Pak by vám Rádio Praha dělalo velkou radost.

Notýsias, náchrichten, l zaformations, news, novosti – můžete je slyšet v Českém rozhlase Rádiu Praha. A všechno to znamená zprávy. Tak víte co, zapište si ta slovíčka za uši.

To i všechno ostatní si zapište za uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video