Rhodéský ridgeback není pes pro každého

3. duben 2014

Tento čtvrtek jsme v Klubu Rádia Junior přivítali chovatelku rhodéských ridgebacků a poradkyni chovu Renatu Janouškovcovou a půlroční fenku Minnie.

Mimochodem ta se chovala vzorně a potvrdila slova své paničky, že rhodéský ridgeback je venku čertisko a doma andílek. Aspoň u štěňat to platí celkem spolehlivě.

Trvám na tom, že psů tohoto plemena je ve městech opravdu hodně, vezmeme-li v úvahu, že většinu parků zdolají třemi skoky.

Rhodéský ridgeback

Ačkoliv jde o módní plemeno, rhodéský ridgeback není pes pro každého. Paní Renata říká, že zájemce o štěně vždycky nejprve odrazuje. Podívejme se jak:

1. Máte dostatek času na venčení a výchovu? (Rhodéský ridgeback potřebuje na venčení alespoň 2 hodiny denně.)

2. Máte dostatek financí na stravu a veterináře? (V období růstu se musí štěně krmit velmi kvalitně, neboť chyby ve výživě jsou v tomto věku nenapravitelné a veterinární ošetření také něco stojí, očkování, odčervování, než rhodeský ridgeback dospěje, je u něj možnost častějších úrazů, díky jeho temperamentu.)

3. Jste přesvědčeni, že zvládnete výchovu?

4. Uvědomujete si, že rhodéský ridgeback nebude pouze roztomilé štěňátko a krásný dospělý pes, ale že také zestárne a pravděpodobně přijdou i nemoci?

Pokud jste si odpověděli na všechny otázky kladně a jste ochotní zodpovědět ještě spoustu dalších otázek, a stále jste rozhodnuti koupit si štěňátko rhodéského ridgebacka, tak do toho!

Spustit audio