Roztančíte babičku a dědu? Hurá na výlet do Chrudimi!

10. červen 2019

Senior Festival čeká velká premiéra. Hlavně starší generace by si mohla užít sobotu 15. června. Organizátoři pro ni mají pestrý program v chrudimských Klášterních zahradách.

Meteorologové zatím na víkend předpovídají tropické teploty. „Klášterní zahrady jsou přírodním parkem se spoustou ovocných stromů. Nabízejí docela dost chládku. Zajistíme studené nápoje, cisternu s vodou a podobně,“ ujišťuje za spolek Hurá na výlet Tomáš Martinek.

Známé tváře

Patronem spolku, který podporuje jeho akce, se stal herec Václav Vydra. „První ročník Senior Festivalu musí být klasický, takže jsme se rozhodli pozvat duo Eva a Vašek a taky hudební těleso Moravanka. Seniorská část bude odpoledne přecházet do fáze mezigenerační. Proto přijede kapela Pískomil se vrací s bohatým doprovodným programem. Dál vystoupí klavírista Richard Reiprich. Do Festivalu jsme zapojili i chrudimské kapely,“ doplňuje Miroslav Novotný.

Spolek Hurá na výlet bere seniory i za hudbou, třeba na Kmochův Kolín

Během dne vystoupí i partnerské organizace jako Život 90, Česká obchodní inspekce a podobně. Vstupné je dobrovolné. Pro seniory jsou taky zdarma zajištěné svozové autobusy z mnoha obcí a měst. Rezervaci místa můžete provádět na telefonu 733 105 151.

K sezení pořadatelé podle Martinka nachystali asi tisíc židliček. „Ale doporučujeme těm, co pojedou autem, aby si vzali vlastní třeba rybářské židličky, kdyby náhodou kapacita nestačila.“

Na výlety teď plno

Spolek Hurá na výlet se věnuje vytváření aktivit pro seniory. „Zjistili jsme, že máme takovou poptávku, kterou jenom těžko uspokojíme. Proto jsme se rozhodli uspořádat velkou akci s velkou kapacitou, na kterou se lidé budou hodně těšit. Jinak letošní výlety už máme zaplněné. V září pravděpodobně vyhlásíme další,“ odhaduje Martinek. 

Z Chrudimi odvysílá Český rozhlas Pardubice přímý přenos. Startuje v sobotu po 14. hodině.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související