Setkali jste se s kyberšikanou? Nenechávejte si to pro sebe

8. říjen 2019

Na Junioru si na téma kyberšikany posvítíme se zajímavými hosty i v nové četbě na pokračování. Jak pomoci sobě nebo druhému a jak to může dopadnout, když se nic neudělá?

Kyberšikana je dnes bohužel velké téma, a proto jsme se rozhodli věnovat mu u nás na Junioru speciální pozornost. Od 11. do 15. října vysíláme četbu na pokračování autorky Kláry Vlasákové s názvem Po tom, co Aneta zmizela, kde hraje kyberšikana hlavní roli. Do vysílání také zavítají hosté, kteří mají ke kyberšikaně co říci a poradí, jak se k ní postavit.

Co jsme připravili?

  • pátek 11. října–úterý 15. října, 18:30 – Premiérová četba na pokračování Po tom, co Aneta zmizela. Každý díl najdete po odvysílání také sedm dní na našem webu.
  • pátek 11. října, 17:10 Rozhovor s odborníkem na kyberšikanu Martinem Kožíškem.
  • pondělí 14. října, 17:10 – Do vysílání zavítají spisovatelka Klára Vlasáková a dramaturgyně Lenka Veverková, které pro vás připravily četbu Po tom, co Aneta zmizela.
  • pondělí 14. října, 19:00 – Psycholožka Barbora Downes zodpoví v Klubu Rádia Junior všechny vaše dotazy spojené s kyberšikanou. Nebojte se napsat, nebo zavolat.
  • úterý 15. října, 17:10 – Rozhovor se zpěvákem skupiny Chinaski Michalem Malátným. Míchal je jedním z interpretů hitu Cizí zeď, ve kterém se zpívá o hatech na internetu. Povídat si budeme nejen o kyberšikaně. 
  • úterý 15. října, 19:00 – Ptejte se Lucie Zelenkové z Linky bezpečí. K čemu Linka bezpečí slouží? Jak si zavolat nebo napsat o pomoc, když vás něco trápí?

Nebojte se ozvat

Pokud se kyberšikana týká vás, nebo někoho, koho znáte, nenechávejte si to pro sebe! Svěřte se dospělým, nebo volejte na linku bezpečí. Telefonní číslo Linky bezpečí je 116 111, ale můžete i napsat na chat Linky bezpečí nebo na její email pomoc@linkabezpeci.cz. Čím dřív se ozvete, tím dříve se všechno vyřeší.

Spustit audio