Teď už bych to neudělala, vzpomíná reportérka na nebezpečné natáčení se lvem

2. únor 2021

Jak se vyrábějí reportáže o zvířatech? Je velký rozdíl v práci pro rozhlas a televizi? Zeptali jsme se Lucie Fürstové.

Hostem Klubu Rádia Junior byla Lucie Fürstová, redaktorka Českého rozhlasu Liberec. Její hlas určitě znáte z krásných reportáží, které natáčí pro Rádio Junior. Lucie ráda natáčí i pro Radiožurnál. A jak se vyrábí rozhlasová reportáž? Co všechno člověk musí umět?

Neklidný lev

Lucie dlouho natáčela reportáže i pro televizní zpravodajství. Dostala se při natáčení reportáží do nebezpečí? Jasně! „Možná nejnebezpečnější situace byla, když jsem na Mladoboleslavsku natáčela mladého lva, kterého chovali doma,“ zavzpomínala Lucka. Lev byl velký jako ona, žádný drobeček. „Já jsem něco povídala, dopovídala jsem vždycky do půlky věty a on přišel a plácl mě zezadu tou obrovskou tlapou do zad. Tohle udělal asi dvacetkrát,“ popsala odvážná reportérka.

Sice se tomu všichni smáli, ale Lucka si pak uvědomila, jak nebezpěčné to bylo: „Ten lev nebyl rád, že jsem k němu zády, a já jsem měla druhý den úplně modrá záda. Teď už bych to neudělala.“

 Kamarád Garp

Lucka si s sebou vzala pejska Garpa. Prozradila, že její bostonský teriér je její velký kamarád, který s ní často chodí i na natáčení. A pochlubila se, že umí zaštěkat na povel. Vážně prý zaštěká vždycky, když mu řekne. 

A co myslíte? Zaštěkal Garp ve studiu Rádia Junior? To si poslechněte v záznamu Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

Spustit audio