V době sociálních sítí je snadné někoho vláčet bahnem, upozorňuje autorka příběhu o kyberšikaně

14. říjen 2019

Jak Kláru Vlasákovou napadlo napsat příběh o šikanované dívce Anetě? Na to se jí a dramaturgyně Lenky Veverkové zeptal moderátor Jirka Kohout.

Pokud s napětím sledujete osud hlavní hrdinky nové četby na pokračování Po tom, co Aneta zmizela, určitě vás bude zajímat, jestli má reálnou předlohu. Co spisovatelku Kláru Vlasákovou k napsání tak smutného příběhu vedlo? Nejen o tom si v odpoledním vysílání povídala s Jirkou Kohoutem

Do studia zavítala taky dramaturgyně seriálu Lenka Veverková. Společně s Klárou nám tak poodhalily i to, jak taková četba vzniká a jak vůbec vypadá spolupráce dramaturga a autora.

Nejvíc se ale samozřejmě mluvilo právě o kyberšikaně. Klára chtěla příběhem nešťastné Anety ukázat, že před šikanou byste neměli zavírat oči ani v případě, že se vás přímo netýká. Obtěžování na internetu je podle ní častější, než se může zdát a přihodit se to může každému. Zvláště v době sociálních sítí.

Nebojte se ozvat

Pokud se kyberšikana týká vás, nebo někoho, koho znáte, nenechávejte si to pro sebe! Svěřte se dospělým, nebo volejte na linku bezpečí. Telefonní číslo Linky bezpečí je 116 111, ale můžete i napsat na chat Linky bezpečí nebo na její email pomoc@linkabezpeci.cz. Čím dřív se ozvete, tím dřív se všechno vyřeší.

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio