Vomeleta s popencem podle receptu z Pojizeří
Připomeneme některé méně známé jarní bylinky, jako třeba popenec, který hospodyně přidávaly do omelet.
Ingredience
- celá vejce (na jednu omeletu 2–3 kusy)
- hrst mladé natě popence
- trochu mléka
- lžíci mouky na zahuštění
- pepř
- sůl
- tlučený kmín
- sádlo
Vejce rozšleháme s trochou mléka, abychom získali nadýchanou směs. Přidáme trochu mouky a najemno nasekaný popenec. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i další koření podle chuti, třeba mletý kmín. Omeletu usmažíme na sádle na pánvi. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.