Zálesácké okénko - Vaření venku

8. červenec 2004

Opět tu pro vás máme zálesáckou stezku. Léto už je tady, víkendové toulky už stojí za to a k cestám za dobrodružstvím patří na nich i taková zdánlivě všední věc, jako je jídlo, přesněji vaření. Vaření venku může být i zkouška vaší samostatnosti.

Zkuste si udělat aspoň jedno teplé jídlo. Ostatně někdy je vaření vlastně i zábavná hra, člověk si s ešusem nebo kotlíkem připadá tak trochu jako nějaký alchymista - jídla připravená pod širým nebem těžko najdete v nějaké kuchařské knize, že? Ale chutnají často líp než kdovíjaké pamlsky v hotelu. Ta vůně ohníčku, kterou jsou cítit, totiž nejde ničím nahradit.

Logo

Kdo si netroufá na vlastní produkci, ať aspoň zkusí polévku z pytlíku, brambory s konzervou či třeba jen opečené buřty... Ostatně i rozdělat a udržovat oheň bývá často pro nováčky oříšek. Trvá třeba hodinu, než přivedou vodu k varu, a pak ji zase nechají bublat tak divoce, že překypí a uhasí plameny, prostě všechno chce svoje. Ale začněte a ono se to poddá.

Dobrou chuť - příště pro vás nachystáme nějaký zálesácký recept!

autor: Jiří Hromádko